Ucraina. Ocuparea Donbasului a costat până acum Rusia mai mult de 10 miliarde de dolari

S.I. Catalin / 22 noi 2018 / 00:25

În ultimii cinci ani, Federația Rusă a cheltuit peste 10 miliarde de dolari pentru menținerea regimului de ocupație în regiunile Donețk și Lugansk, susține Dmitri Sneghirev, co-președinte al inițiativei publice „Prava Sprava”, potrivit Unian, citat de Pagina de Rusia.

„În ultimii cinci ani, Federația Rusă a ”investit” în Donbass mai mult de 10 miliarde de dolari. Acest lucru înseamnă că ea nu se va retrage de acolo de bunăvoie“ – a explicat Sneghirev.

O evaluare similară a costului ocupației o face și economistul Andrei Illarionov, fostul consilier al președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

„Nu există date oficiale, însă o estimare poate fi făcută în funcție de cât cheltuie bugetul rusesc pentru finanțarea Crimeei ocupate – aproximativ două miliarde de dolari pe an. Deoarece populația din Donbass este puțin mai numeroasă decât in Crimeea și Sevastopol, iar cheltuielile pe cap de locuitor în Donbas ceva mai mici, atunci putem presupune că suma transferurilor pentru Donbas este, de asemenea, de aproximativ două miliarde de dolari pe an”, a calculat Illarionov.

Potrivit expertului, alocarea a aproximativ 0,25% din PIB-ul Rusiei pentru teritoriile ocupate desi este o sumă importanta, ea nu îngreunează drastic bugetul Federației Ruse.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy