Rușii au minat tot. Geniștii ruși ignoră propriile reguli și ”aglomerează” la maxim câmpurile de mine

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Serviciul Ucrainei pentru situații de urgență / facebook
Foto: Serviciul Ucrainei pentru situații de urgență / facebook

Ofensiva ucraineană progresează încet, până acum doar aproximativ 150 de kilometri pătrați din teritoriul ocupat au fost eliberați. Unul dintre motive este câmpurile extinse de mine antitanc puse de ruși, a spus serviciile de informații militare britanice.

„În ultimele săptămâni, Rusia a schimbat tacticile din sudul Ucrainei pentru a încetini acțiunile contraofensive ale forțelor blindate ucrainene”, a declarat serviciile de informații britanice. 

Analiștii au arătat și în ce constau schimbările de tactică ale rușilor.

„Baza abordării rusești a fost utilizarea foarte intensă a minelor antitanc. În unele zone, densitatea lor în câmpurile minate a fost de așa natură încât se pare că au fost folosite mult mai mult decât în ​​reglementările militare rusești”, a spus serviciile de informații britanice.

Planurile fiecărei armate precizează cât de dens și la ce intervale trebuie amplasate minele - bineînțeles, amplasate aleatoriu, neregulat. Cu toate acestea, geniștii ruși ignoră aceste instrucțiuni și pun multe mine suplimentare.

Crearea unui culoar sigur pentru trupele ucrainene prin câmpul minat va dura mai mult timp, arată analiștii.

Serviciile de informații au care sunt scopurile rușilor, dincolo de distrugerea directă a tancurilor: „Rusia încearcă astfel să încetinească avansul ucrainean și să atace vehiculele blindate ucrainene cu elicoptere de luptă, cu artilerie și drone kamikaze”.

Coloanele blindate care așteaptă să fie creat un culoar sigur prin câmpul minat pot deveni cu ușurință ținta focului de artilerie.

Potrivit informațiilor britanice, Rusia folosește pe scară largă așa-numitele muniții rătăcitoare (loitering munitions) - drone care survolează zona frontului ore întregi și așteaptă o ocazie pentru a ataca zona țintă.

Filmări cu atacuri reușite ale dronelor ZALA Lancet 3, care survolează peste zona țintă până la 40 de minute, au apărut anul trecut. În iunie, au fost lansate imagini cu o astfel de dronă care distruge un tanc Leopard 2A6.

Cu toate acestea, potrivit revistei Forbes, pentru atacuri sunt folosite și drone mai mici modificate pentru a transporta explozibil, ținte fiind atât tancurile Leopard, cât și T-72.

Informațiile britanice au adăugat că, deși Rusia a avut succes cu această abordare la începutul contraofensivei ucrainene, trupele sale se luptă din cauza lipsei de muniție și a dispersării prea mari a unităților de luptă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel