Forțele Armate Ucrainene au primit de la SUA primele două baterii ale sistemului NASAMS

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
NASAMS
NASAMS

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat duminică, într-un interviu acordat CBS, că Forțele Armate Ucrainene au primit de la Statele Unite primele două baterii ale sistemului avansat de rachete sol-aer (NASAMS)

În cadrul interviului acordat postului american de televizune CBS, Volodimir Zelenski a mulțumit președintelui SUA, Joe Biden, și a confirmat că Forțele Armate Ucrainene au primit sisteme de apărare antiaeriană NASAMS.

La începutul lunii septembrie, Departamentul american al Apărării (DoD) a veni cu noi precizări referitoare la achiziţia şi livrarea sistemului de apărare aeriană NASAMS care urmează să fie oferit Ucrainei. La momentul respectiv, Pentagonul preciza că Ucraina va primi două baterii ale sistemului NASMAS pentru a-şi consolidat apărare aeriană.

Cu toate acestea, Volodimir Zelenski a insistat că e nevoie de mult mai mult sprijin pentru că cetăţenii ucraineni să fie protejaţi în fata agresiunii militare ruse.

Zelenski i-a mulțumit președintelui Joe Biden pentru acest transfer, dar a subliniat că sistemele livrate până acum nu vor fi nici pe departe suficiente pentru a acoperi infrastructura civilă, școlile, spitalele, universitățile, casele ucrainenilor.

 

Zelenski confirmă: Ucraina a primit sisteme NASAMS

 

„Vreau să îi mulțumesc președintelui Biden pentru o decizie pozitivă care a fost deja luată. Și Congresului SUA... am primit NASAMS. E vorba de sistemele de apărare antiaeriană. Dar, credeți-mă, nu este nici pe departe suficient pentru a acoperi infrastructura civilă, școlile, spitalele, universitățile, casele ucrainenilor”, a precizat preşedintele Ucrainei.

„De ce avem nevoie de așa ceva? Avem nevoie de securitate pentru a-i putea convinge pe ucrainenii noștri să se întoarcă acasă. Dacă este sigur, ei vor reveni, se vor stabili, vor lucra aici și vor plăti taxe și apoi nu vom mai avea un deficit de 5 miliarde de dolari în bugetul nostru. Deci va fi un lucru pozitiv pentru toată lumea”, a mai spus Zelenski.

Potrivit unor rapoarte neconfirmate, este de aşteptat ca cele două baterii ale sistemului NASAMS să fie desfășurate la Harkov.

Sistemele NASAMS sunt fabricate de un consorțiu al corporației americane Raytheon Technologies și al grupului norvegian Kongsberg. Complexul include lansatoare şi stații radar Raytheon AN/MPQ-64F1.

Raytheon este responsabil pentru furnizarea de rachete aer-aer cu rază medie de acțiune AIM-120 AMRAAM pentru acest sistem, iar Kongsberg furnizează lansatoarele.

Raza de tragere a sistemului antiaerian în configurația NASAMS ÎI folosind rachete AIM-120C AMRAAM este de până la 25 km, iar înălţimea la care doborî o ţintă aeriană este cuprinsă între 14-15 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel