Ucraina menține presiunea pe facilitățile militare ruse din Crimeea: În ultimele săptămâni, Flota Rusă din Marea Neagră a suferit o serie de atacuri majore

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
Colaj foto Flota rusă din Marea Neagră. Sursa Foto: UNIAN.
Colaj foto Flota rusă din Marea Neagră. Sursa Foto: UNIAN.

În a doua parte a zilei de ieri, 25 septembrie, sistemele de apărare antiaeriană din Sevastopol au fost din nou activate, după cum a informat chiar guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev, pe canalul său Telegram. Potrivit postării oficialului numit și recunoscut de regimul rus, o rachetă a fost doborâtă în vecinătatea aeroportului Belbek din Sevastopol și a aerodromului militar asociat. Transportul public din Sevastopol a fost temporar întrerupt în timpul alertei, iar traficul pe Podul Crimeea a fost, de asemenea, suspendat timp de aproximativ o oră.

Mai multe canale ucrainene Telegram informează că au avut loc atacuri și în partea diametral opusă Sevastopolului, în raionul Djankoi din nord-estul Crimeei.

Potrivit altor informări din media socială și din presă, o mare parte din aviația rusă a fost ieri ridicată în aer pentru a evita lovirea de către rachetele ucrainene care vizau aerodromurile din Crimeea.

 

Ucraina lovește sistematic și precis în Crimeea: Rușii sunt nevoiți să acționeze preponderent reactiv

 

În ultimele săptămâni, Flota Rusă din Marea Neagră (FRMN) a suferit o serie de atacuri majore, acestea devenind mult mai eficiente și mai coordonate decât până acum. Foarte probabil, acest lucru se datorează și utilizării rachetelor Storm Shadow cu rază lungă de acțiune furnizate de Regatul Unit.

În urma loviturii cu rachetă din 22 septembrie împotriva comandamentului FRMN din Sevastopol au decedat 34 de ofițeri ruși, inclusiv comandantul flotei, și au fost răniți alți 105 militari.

Potrivit Sky News, atacul a fost efectuat folosind rachete Storm Shadow care, de asemenea, au fost folosite în atacul din 13 septembrie împotriva unității de reparații Sevmorzavod din Sevastopol. Lovitura a provocat daune infrastructurii șantierului naval și a scos din funcțiune un submarin și o navă de debarcare.

„O bătălie dinamică și profundă este în desfășurare în Marea Neagră. Acest lucru forțează probabil Rusia să adopte o postură reactivă, demonstrând în același timp că armata ucraineană poate submina proiecția de putere simbolică și strategică a Kremlinului din portul Sevastopol ocupat, informează serviciile secrete britanice.

Recentele atacuri ucrainene asupra FRMN au cauzat daune importante, dar localizate, făcând, cel puțin pentru o perioadă, ca flota rusă să se limiteze doar la sarcinile de luptă de bază, precum patrule restrînse de securizare a zonelor de litoral apropiate și atacuri regulate cu rachete de croazieră.

Capacitatea flotei ruse de a menține misiunile extinse de patrulare și de a-și impune blocada asupra porturilor ucrainene va fi probabil redusă, iar acest lucru oferă mai mult spațiu de manevră forțelor ucrainene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel