Ucraina măcar recunoaște: Rușii au lovit facilitatea rachetelor care lovesc în adâncimea teritoriului rus, dar producția a fost mutată

IMAGINE ILUSTRATIVĂ: Baterie de coastă antinavă Neptun a Ucrainei
IMAGINE ILUSTRATIVĂ: Baterie de coastă antinavă Neptun a Ucrainei

La nici o lună după ce anunța că deține rachete cu rază lungă care pot lovi ”la 700 de kilometri distanţă”, oficialii ucraineni recunosc că unul dintre atacurile ruse au lovit o facilitate în care se produceau rachetele.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională, unul dintre cei mai importanți oficiali din sistemul de securitate al Ucrainei, a recunoscut într-un interviu acordat publicației spaniole ABC că, timpul unuia dintre atacuri, invadatorii ruși în au lovit locul unde au fost asamblate rachetele ucrainene, relatează NV.

Oficialul a mai adăugat că o parte din producție a fost mutată din țară.

Comentând armele din propria sa producție, în special rachetele, Danilov nu a intrat în detalii despre asta.

„Acesta este un program secret și nimeni nu vă va spune care este starea lui. Ceea ce pot spune este că, din păcate, Rusia a lovit locul unde erau asamblate aceste rachete. Acum am transferat o parte din producție din țara noastră”, a spus el.

 

Rachetele cu rază lungă ale Ucrainei

 

Pe 31 august, președintele Volodimir Zelenski a anunțat că o armă cu rază lungă de acțiune fabricată din Ucraina a lovit ținta ocupanților ruși de la o distanță de 700 de kilometri . Nu se știe care este scopul.

700 de kilometri este distanța aproximativă de la Ucraina până la Pskov, unde exploziile au izbucnit pe aerodrom în noaptea de 30 august. Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a confirmat distrugerea a patru avioane rusești Il-76 .

După aceea, Danilov a arătat un videoclip cu lansarea de probă a unei noi rachete ucrainene . El a vorbit, de asemenea, despre rezultatul „ absolut impecabil” al rachetei ucrainene , care a fost folosită pentru a distruge sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400 Triumph de la Capul Tarkhankut din Crimeea ocupată.

Citește și: La câteva zile după ce au distrus la Pskov patru ”fortărețe zburătoare” Il-76, Ucraina anunță că dispune de rachete autohtone capabile să lovească la 700 km distanță

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel