Ucraina l-a capturat pe generalul rus Andrei Sychevoi, comandant al grupului vestic al forțelor ruse din Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul rus Andrei Sychevoi
Generalul rus Andrei Sychevoi

Armata ucrainean[ l-a capturat pe generalul comandant al grupului vestic al forțelor ruse în atacul său surpriză la sud-est de Harkov. Acest lucru vine din rapoartele publicate pe Twitter.

Informația nu e confirmată, dar e preluată de presa internațională.

Potrivit B1, la început, bloggerii și observatorii au presupus că un singur „comandant local” cu gradul de comandant de batalion fusese capturat.

Acum se pare că s-a dovedit a fi general-locotenent Andrei Sychevoi, general comandant al Grupului de Vest rus. Este, de asemenea, cel mai înalt ofițer rus care a fost luat prizonier de război după al Doilea Război Mondial.

Informația e preluată și de publicația americană Newsweek și cea germană RTF1.

 

Contraofensiva Ucrainei în mai multe direcții

 

Amintim că Armata Ucrainei a anunțat că în decurs de câteva zile a reușit să recucerească o suprafață de aproximativ 700 km², ca urmare a operațiunii contraofensive.

Contraofensiva Ucrainei se desfășoară se pare pe mai multe direcții. Dacă în urmă cu o săptămână toți ochii erau ațintiți spre sud în Herson, Armata ucraineană a reușit să străpungă linia ocupantului și în nord la Harkov. 

Oleksii Gromov, purtător de cuvânt al Statului Major al Ucrainei, a declarat în curusl serii de ieri că Armata ucraineană a reușit să străpungă apărarea rusă la o adâncime de 50 de kilometrii.

„Forțele armate ucrainene au străpuns apărarea ocupantului pe o adâncime de 50 de kilometri. Au fost eliberate peste 20 de localități în cadrul operațiunii care se desfășoară în Harkov”, a precizat Gormov.

Potrivit acestuia, suprafața recucerită e de aproximativ 700 de kilometri pătrați.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel