Ucraina își continuă avansul în sud unde a eliberat zeci de localități. Zelenski: Armata nu se oprește

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a revendicat marţi progrese "rapide şi puternice" ale armatei sale în sud, anunţând "zeci" de localităţi recuperate "în această săptămână" de la ruşi în regiunea în cauză şi în est, notează Agerpres, care citează AFP.

Armata ucraineană realizează "progrese destul de rapide şi puternice în sudul ţării noastre", a declarat el în discursul său zilnic publicat pe reţelele sociale.

"Zeci de localităţi au fost eliberate chiar în această săptămână" în cele patru regiuni anexate la sfârşitul săptămânii trecute de Rusia, şi-a exprimat satisfacţia Volodimir Zelenski.

El a citat în special opt localităţi recuperate de forţele Kievului în regiunea Herson (sud), unde armata rusă s-a retras conform hărţilor prezentate marţi de Ministerul rus al Apărării.

Hărţile prezentate de Moscova, în comparaţie cu cele din ziua precedentă, arată că forţele ruse au părăsit un număr mare de localităţi din regiunea Herson, în special Dudceanî de pe malul vestic al râului Nipru, în contextul în care armata ucraineană desfăşoară acolo o contraofensivă de mai multe săptămâni, cu slabe rezultate până în prezent.

Harta regiunii Harkov (nord-est) arată că ruşii au părăsit aproape tot malul de est al râului Oskil, ultima zonă pe care o controlau încă în regiune.

"Militarii noştri nu se opresc. Este doar o chestiune de timp până îl vom alunga pe ocupant de pe toate pământurile noastre", a dar asigurări şeful statului ucrainean.

Ocupanții ruși au minat obiective de infrastructură și terorizează populația. 

Astfel, în regiunea Herson, în timpul retragerii, ocupanții ruși minează infrastructura și terorizează locuitorii locali.

În plus, în ultima zi, ocupanții au lansat 9 rachete și 6 lovituri aeriene, au efectuat peste 56 de atacuri de la sistemele de salvare cu rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel