Ucraina interzice intrarea și ieșirea în Donbasul ocupat de forțele proruse

Darius Muresan / 23 Martie 2020 / 11:37

Ucraina a interzis intrarea sau ieșirea din Donbasul ocupat de trupele proruse. Măsura a fost luată pentru prevenirea răspândirii epidemiei de noul coronavirus.

Potrivit agenției de presă Unian, trecerea cetățenilor prin zona de demarcație a punctelor de intrare și ieșire în Donbasul ocupat de forțele proruse a fost suspendată temporar.

Măsura a intrat în vigoare începând cu data de 22 martie, la miezul nopții.

„Pentru a contracara cât mai eficient și pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19 pe teritoriul controlat de guvernul din Ucraina, trecerea liniei de demarcație a persoanelor și a vehiculelor va fi suspendată începând cu ora 00:00, din data de 22 martie 2020”, a anunțat Ucraina. Măsura nu se aplică misiunilor de monitorizare ale OSCE, ONU și ICRC care vor desfășura trecerea în conformitate cu procedura stabilită. Totodată, o excepție o vor reprezenta cazurile excepționale, astfel că persoanelor cărora le este pusă viața în pericol vor putea intra sau ieși din Donbas, dar vor trebui să dețină documente care să justifice acest lucru.

Ucraina a decis să introducă măsuri sporite de carantină pe în perioada 12 martie - 3 aprilie 2020. Sâmbătă, Ucraina a raportat 41 de cazuri confirmate cu COVID-19 pe teritoriul său și trei decese cauzate de virusul gripal.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy