Ucraina intenționează să-și producă propriul echipament de apărare aeriană. Zelenski anunță crearea Alianței Industriilor de Apărare

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldații Armatei SUA, Batalionul 5 Regimentul Artilerie Apărare Aeriană, se pregătesc să descarce vehicule de sprijin militar și sisteme de apărare antirachetă „Patriot” dintr-un tren în timpul exercițiului „Patriot Shock” în Capu Midia, 2016 / flickr, De
Soldații Armatei SUA, Batalionul 5 Regimentul Artilerie Apărare Aeriană, se pregătesc să descarce vehicule de sprijin militar și sisteme de apărare antirachetă „Patriot” dintr-un tren în timpul exercițiului „Patriot Shock” în Capu Midia, 2016 / flickr, Departamentul Apărării.

Ucraina intenționează să organizeze producția propriilor sisteme de apărare aeriană, a anunțat Andrii Yermak, șeful Biroului Președintelui, la o întâlnire cu jurnaliştii, relatează RBC-Ucraina.

 

Specialiștii vor sosi în Ucraina în viitorul apropiat pentru a elabora planuri de stabilire a producției de echipamente militare, inclusiv de apărare antiaeriană, a declarat vineri Yermak.

„Cred că foarte curând vor ajunge aici specialiști care vor face un plan pentru propria noastră producție a tot ceea ce avem nevoie. În primul rând, acest lucru se referă la apărarea antiaeriană”, a spus oficialul.

Yermak a vorbit mai pe larg despre vizita președintelui Volodimir Zelenski în SUA săptămâna trecută, dar nu a fost clar dacă specialiștii și sistemele la care acesta se referea vor fi din Statele Unite.

Oficialul a mai spus că Ucraina încearcă să organizeze o întâlnire internațională a consilierilor de securitate națională pentru a discuta formula de pace a Kievului în a doua jumătate a lunii octombrie.

 

Ucraina a încheiat primele acorduri cu producătorii de arme

 

Potrivit președintelui Zelenski, în Ucraina va fi creat un Fond special de Apărare, care va finanța producția de arme pentru lupta cu Federația Rusă. Banii pentru fond vor fi luați din bunurile rusești confiscate în Occident.

În cadrul Forumului internațional al industriilor de apărare, care a avut loc la Kiev la 29 septembrie 2023, președintele Ucrainei a anunțat crearea Alianței Industriilor de Apărare, care va crea „arsenalul lumii libere”.

Alianța a include, pentru moment, 13 membri, ”13 companii proeminente care sunt gata să construiască un nou arsenal al lumii libere împreună cu Ucraina”, a mai spus Zelenski.

Kuleba a anunțat o „nouă eră” pentru industria de apărare ucraineană după reuniunea industriei de apărare de la Kiev.

La Forumul Industriilor de Apărare de la Kiev au venit cu aproape o sută de companii mai multe decât se aștepta, fiind reprezentate în total 30 de țări.

"Aceste cifre au depășit toate așteptările. Și sunt recunoscător celor 252 de companii din peste 30 de țări din Europa, America de Nord, Asia și Australia, care au venit la Kiev pentru Forumul Industriilor de Apărare", a spus Kuleba.

"Acum nu aducem doar arme străine în Ucraina. Noi integrăm industria de apărare ucraineană în industria de apărare a NATO. Stabilim parteneriate mutual avantajoase și atragem tehnologii avansate pentru a produce noi înșine cele mai puternice arme în cantitatea necesară”, a mai declarat șeful diplomației ucrainene. 

Citește și: Bătălia pentru industria militară ucraineană a început, evident fără România: Franța semnează 20 de contracte cu companiile de profil ucrainene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel