Ucraina informează noua conducere a OSCE că Rusia a “saturat” Crimeea cu armament

Cătălin Costea |
Data publicării:

După ce pe 4 decembrie diplomatul german Helga Schmid a devenit prima femeie care ocupă funcția de secretar general al OSCE, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba i-a adresat acesteia invitația de a vizita Ucraina, iar delegația Kievului la OSCE a început un proces intens de informare privind “saturarea” Crimeei cu armament de către Federația Rusă, se arată într-un articol publicat pe 15 decembrie pe site-ul ucrainean de știri zik.ua.

Potrivit materialelor transmise de Ucraina către OSCE, până în prezent în Crimeea au fost transferate trupe însumând 32.500 de militari ruși, până la 200 de tancuri, peste 400 de vehicule blindate de luptă și peste 280 de sisteme de artilerie de diferite calibre. Conform datelor ucrainene, în următorii 5 ani, gruparea rusă de trupe din Crimeea va crește cu încă 10 mii de militari, iar numărul de echipamente militare se va majora de 1,5 - 2 ori.

În plus, Rusia a mărit numărul de avioane și elicoptere din peninsulă la 150 de unități, al sistemelor de apărare antiaeriană la 120 de unități și a instalat zece sisteme de rachete de coastă. Crimeea este apărată de mare de 67 de nave de luptă, inclusiv șase nave echipate cu rachete de croazieră și șase submarine de atac.

2. -imagine fara descriere- (efectiv-armata-rusia-in-crimeea_81249100.jpeg)

De asemenea, reprezentanții Ucraineni au informat OSCE că Moscova intenționează să reformeze Corpul 22 Armată și să îl transforme într-o veritabilă armată de arme întrunite și au reamintit că, în decembrie 2019, Rusia a creat Centrul 943 Desfășurare Mobilizare pe teritoriul Crimeei, care, la nevoie, poate să genereze două divizii de infanterie motorizată.

“Flota rusă de la Marea Neagră include 6 submarine, 3 fregate și 3 nave mici purtătoare de rachete, care pot transporta rachete de croazieră de tipul Kalibr - rachete care pot atinge ținte terestre la o distanță de până la 1.500 km cu încărcătură clasică și 2.600 km cu focoase nucleare”, se mai precizează în declarația reprezentanților ucraineni.

Comentariul autorului: Preluând informația din presa ucraineană, unele agenții de știri de securitate rusești au adăugat la aceasta, aproape în mod ostentativ, faptul că în curând puterea de luptă a Flotei ruse de la Marea Neagră va include 84 de nave și vedete de luptă, dintre care 61% vor fi noi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel