Ucraina îi avertizează pe piloții de vânătoare ruși și crede că aceștia nu sunt conștienți de gravitatea ordinelor pe care le execută

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a vorbit în această dimineață despre situația din Ucraina și le-a transmis un mesaj piloților de vânătoare ruși care în opinia sa nu înțeleg gravitatea ordinelor pe care le execută.

În mesajul său de azi, scrie Agerpres care citează DPA, Zelenski i-a avertizat pe piloţii avioanelor ruseşti care efectuează misiuni de luptă în Ucraina că vor fi judecaţi.

"Veţi fi traşi la răspundere într-un fel sau altul. Astăzi sau mâine, nu contează atât de mult. Cel mai important este că e un lucru inevitabil", a atras atenţia şeful statului ucrainean.

El a menţionat ca exemplu un avion de luptă rusesc doborât de forţele ucrainene deasupra oraşului Mariupol, aflat sub asediu.

"Iar acest lucru li se va întâmpla tuturor celor care ne omoară oamenii, oameni paşnici în ţara noastră paşnică", a adăugat preşedintele ucrainean.

El a mai spus că piloţii ruşi par să nu aibă cunoştinţă de gravitatea ordinelor pe care le execută. "Uciderea de civili este o crimă", a afirmat Zelenski.

Ucraina susţine că a doborât circa 100 de avioane de luptă şi bombardiere ruseşti de la începutul invaziei ruse în urmă cu aproape patru săptămâni.

Informaţia nu a putut fi verificată independent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel