Ucraina, Georgia și R. Moldova au semnat un memorandum privind reintegrarea teritoriilor pe care nu le controlează

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina, Georgia și Republica Moldova au semnat un memorandum privind înfiinţării unei platforme interguvernamentale de schimb de experienţă în integrarea teritoriilor pe care Guvernele de la Chișinău, Kiev, Tbilisi nu le controlează şi de contracarare a Federației Ruse.

Ucraina, Georgia şi Republica Moldova au semnat un memorandum privind crearea unei platforme trilaterale interguvernamentale în vederea unui schimb de experienţă în integrarea teritoriilor necontrolate de guvernele lor şi a unei contracarări a Federaţiei ruse”, a anunţat serviciul de presă al Ministerului ucrainean însărcinat cu teritorii ocupate temporar şi persoane strămutate pe plan intern, potrivit  Ukrinform.

Documentul a fost semnat miercuri de către vicepremierul moldovean însărcinat cu Reintegrarea Cristina Lesnic, ministrul ucrainean însărcinat cu teritoriile ocupate temporar Vadim Cernîş şi ministrul de stat georgian însărcinat cu Reconcilierea şi Egalitatea Civică Ketevan Ţihelaşvili, la Tbilisi, pe 19 decembrie.

Platforma trilaterală prevede schimbul de experiență în domeniul drepturilor omului, contracararea propagandei și războiului informațional al Kremlinului, stabilirea și menținerea legăturilor cu oamenii care locuiesc în teritorii ocupate în estul Ucrainei - regiunea Donbas -, în regiunile georgiene ocupate Abhazia şi Osetia de Sud şi Transnistria-zona pe care autoritatile de la Chisinau nu o mai controleaza în urma intervenției armatei ruse (armata a 14-a) în conflictul din Transnistria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel