Ucraina: Forţele ruse de ocupaţie au cucerit mai multe localităţi din regiunile Harkov şi Donbas

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ucraina a recunoscut miercuri un avans al forţelor ruse de ocupatie în estul Ucrainei, mai multe localităţi din regiunile Harkov şi Donbas fiind cucerite de armata rusă, transmite AFP.

După Izium, localitate aflată deja sub controlul lor, forţele ruse desfăşoară un asalt în direcţia Barvinhove, mai la sud. Armata rusă a cucerit localitatea Zavodi şi periferia de nord-est a localităţii Velika Komîşuvaha, a indicat Ministerul ucrainean al Apărării în raportul său zilnic.

Mai la est, în direcţia Lîman, armata rusă a capturat localitatea Zaricine şi a ''efectuat tentative de asalt în apropiere de Iampil'', adaugă ministerul citat.

În apropiere de Severodoneţk, unul dintre marile oraşe ale regiunii, forţele ruse au preluat controlul asupra localităţii Novotohivske şi efectuează o ofensivă în direcţia Orihove.

Pe 18 aprilie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că armata rusă a început o ofensivă în estul Ucrainei, zonă parţial aflată în mâinile separatiştilor proruşi începând din 2014 şi care este obiectivul prioritar al Moscovei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel