Ucraina: Forţele pentru Operaţii Speciale au publicat imagini cu un post de comandă distrus al unui sistem rusesc S-300

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale ale Armatei Ucrainei a publicat astăzi o fotografie în care se poate observa un post de comandă mobil 5H63C - o componentă cheie a unui sistem de rachete antiaeriene S-300.

Potrivit publicaţiei ucrainene Defense Express, Forţele Armate Ucrainene au anunţaseră cu ceva timp în urmă că forţele ruse de ocupaţie au desfăşurat aceste complex de rachete S-300 la nord de Kiev, în lună martie, cerând cetăţenilor ucraineni – celor care fac parte din rezistenţă armată - să ajute la găsirea lor.

În fotografia publicată, postul de comandă 5H63C cu radarul 30H6 pare serios avariat. Având în vedere acest aspect, cel mai probabil staţia radar a sistemului S-300 a fost distrusă în urma unui atac de la sol, precizează Defense Express.

De precizat că sursa citată nu precizează cu exactitate locul în care această staţie radar a fost găsită, dacă a fost distrusă de cei care au găsit-o sau într-un atac anterior, dar cel mai important, nu face precizări cu privire la existenţa unităţii de lansare a complexului de rachete antiaeriene S-300.

De asemenea, tot astăzi, militarii ucraineni din Forțele pentru Operații Speciale au găsit abandonat un sistem de rachete antiaeriene Buk.

Acesta este primul caz anunțat oficial când un sistem de rachete antiaeriene Buk, aflat într-o stare tehnică bună, a fost capturat de militarii ucraineni şi adăugat colecţiei de trofee militare ruseşti a Forțelor Armate ale Ucrainei.

De precizat că Forţele Armate Ucrainene au în dotare astfel de sisteme de rachete Buk, ceea ce nu este exclus ca acest nou ’’trofeu militar’’, după o inspecţie tehnică amănunţită, să fie folosit de militarii ucraineni, aşa cum s-a întâmplat deja cu alte elemente de tehnică militară pe care le-au capturat de la forţele ruse de ocupaţie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel