Ucraina face sau nu un pas în spate? Oficial ucrainean: Vrem pace, suntem dispuşi să discutăm despre un statut neutru în privinţa NATO

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Consilierul prezidenţial de la Kiev, Mihailo Podoliak, a declarat în urmă cu puţin timp pentru Reuters ca Ucraina vrea pace şi este dispusă să poarte discuţii cu Rusia, inclusiv în legătură cu adoptarea unui statut neutru în privinţa NATO.

"Dacă discuţiile sunt posibile, ele ar trebui să aibă loc. Dacă Moscova spune că îşi doreşte discuţii, inclusiv în privinţa unui statut neutru, nu ne temen de asta", a transmis Mihailo Podoliak.

"Disponibilitatea noastră de dialog face parte din eforturile noastre continue pentru pace", a mai spus consilierul prezidenţial, citat de Reuters.

Înainte ca această informaţie să fie publicată de Reuters, consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak declara dimineaţa, în contextul asaltului forţelor ruse asupra Ucrainei, ca Rusia urmăreşte să ocupe Kievul şi să îl ucidă pe preşedintele Volodimir Zelenski.

Update: Portavocea propagandei de la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a adăugat că Rusia a luat notă de disponibilitatea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a discuta despre un potenţial statut neutru al Ucrainei, dar a precizat că nu poate spune nimic despre posibile discuţii între liderii celor două ţări, informează Reuters, citat de Agerpres.

Podoliak a mai spus că preşedintele Zelenski se află în Kiev. În acelaşi timp, consilierul prezidenţial a precizat că Ucraina a doborât două rachete de croazieră şi un avion ale Rusiei deasupra Kievului.

Departamentul de Stat de la Washington a transmis anterior că SUA consideră că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi "principala ţintă a agresiunii ruse".

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Ucraina este lăsată singură în faţa ruşilor

Zelenski şi-a exprimat regretul că Ucraina a fost "lăsată singură" în faţa armatei ruse.

"Cine e gata să lupte alături de noi? Nu văd pe nimeni. Cine este gata să ofere Ucrainei garanţia unei aderări la NATO? Toată lumea se teme", a declarat preşedintele Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel