Ucraina e mulțumită de sistemul Hawk, aflat și în dotarea Armatei României. ”Nu sunt mai vechi decât S-300 sau Buk. În plus, au fost modernizate”

Sistemul antiaerian Hawk și-a dovedit eficacitatea și împotriva dronelor kamikaze.

Sistemele de rachete antiaeriene Hawk primite de la Armata Spaniei, împreună cu rachetele trimise de Statele Unite, sunt folosite deja de forțele armate ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, Yuri Ignat, a lăudat eficiența sistemelor despre care spune că nu sunt mai vechi decât C-300 și „Buk” deja folosite de forțele armate ucrainene. În plus, spune Ignat, sistemul Hawk a fost modernizat, relatează Liga.

Rușii folosesc drone kamikaze în combinație cu rachete de croazieră pentru a distrage atenția apărării aeriene ucrainene, a spus Ignat. În plus, este mai eficient să lucrezi cu drone pe timp de noapte împotriva sistemelor de apărare aeriană, și nu cu alte tipuri de arme.

"De aceea, partenerii și conducerea militară au decis să ne livreze sistemele Hawk. Există o mulțime de sisteme de acest tip și există rachete (pentru ele). Pare a fi un complex învechit, dar avem S-300  și " Buk" mai noi? Sunt tot tehnologie din anii 70, iar Hawk a suferit o oarecare modernizare", a spus Ignat.

Potrivit lui, Hawk este extrem de util în lupta cu dronele kamikaze, deoarece ”ocupanții au Lancetele lor (dronele kamikaze Lancet n.r.) și vor produce și drone iraniene în Federația Rusă.

"În consecință, ar trebui consolidată și apărarea antiaeriană a Forțelor Terestre", a adăugat Ignat.

 

SUA va trimite Ucrainei baterii antiaeriene HAWK de generație mai veche, ținute în depozite câteva decenii

Potrivit Reuters, care citează doi oficiali americani, președintele Biden își va folosi prerogativele (Presidential Drawdown Authority - PDA) pentru a transfera sisteme HAWK în Ucraina, ca parte a unui nou pachet de asistență militară de 700 de mil de dolari.

PDA permite președintelui SUA să transfere, rapid și fără aprobarea Congresului arme defensive din stocul Armatei, ca răspuns de urgență.

O decizie în acest sens ar putea veni spre sfârșitul săptămânii, arată oficialii citați de Reuters.

Inițial, SUA vor trimite în Ucraina doar rachetele interceptoare pentru sistemul HAWK, deoarece nu este clar în ce stare sunt lansatoare de rachete. Oficialii americani spun că sistemele au stat în depozit câteva decenii și au nevoie de o evaluare înainte de a fi trimise pe front.

Reuters nu a putut determina câte sisteme și rachete HAWK pot fi transferate la Kiev. Casa Albă a refuzat să comenteze.

Rachetele interceptoare HAWK vor fi o completare binevenită a sistemelor de rachete Stinger, sistemele de apărare aeriană mai mici și cu rază mai scurtă de acțiune pe care SUA le-au desfășurat deja pentru a contracara invazia rusă.

Sistemul HAWK este, de asemenea, predecesorul sistemului de apărare antirachetă PATRIOT, care încă nu este disponibil pentru Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel