Ucraina e în impas pe front. Fostul consilier prezidențial Arestovici spune că victoria Ucrainei împotriva Rusiei e „puțin probabilă”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina - Facebook

Alexei Arestovici, unul dintre cei mai apropiați consilieri ai președintelui Volodimir Zelenski, a precizat după ce a demisionat că o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei e „puțin probabilă”. Desigur, se naște întrebarea ce înseamnă pentru Ucraina victoria.

Arestovici a demisionat în urmă cu o săptămână după o declarație controversată despre racheta rusească care a lovit un bloc de locuințe din Dnipro, ucigând cel puțin 45 de oameni.

Atunci, Alexei Arestovici nu a exclus ca racheta rusească să fi lovit blocul după ce a fost inițial lovită de apărarea antiaeriană a Ucrainei. Ulterior, el a precizat că ceea ce a declarat inițial nu s-a confirmat iar la momentul declarației era într-o stare avansată de oboseală. 

Alexei Arestovici a demisionat ca urmare a declarației respective. 

În cursul acestei zile Arestovici a dat un nou interviu în care a precizat că având în vedere că nu mai e consilier prezidențial, poate să vorbească deschis.

Acesta a pus sub semnul întrebării victoria Ucrainei în războiul care durează deja de aproape un an. „Dacă lumea crede că vom câștiga cu siguranță, acest lucru e puțin probabil. Din 14 februarie nu mai e probabil”, a precizat Arestovici, fără să intre în detalii.

El a amintit de declarațiile președintelui polonez Andrzej Duda care a vorbit despre faptul că „supraviețuirea Ucrainei” e în jocul acestui război. Duda a făcut declarațiile încercând să pună presiune pe Vest pentru a spori ajutorul acordat Ucrainei.

În ceea ce privește declarația lui Alexei Arestovici cu privire la faptul că „victoria Ucrainei e puțin probabilă”, se naște întrebarea: Ce înseamnă pentru Ucraina victoria împotriva Rusiei?

Ucraina a declarat de mai multe ori că va considera războiul câștigat în momentul în care va reveni la granițele din 1991, deci și eliberarea Crimeei anexate ilegal de Rusia în 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel