Ucraina dislocă trupe la centrala nucleară de la Cernobîl

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Kievul a desfășurat mai mulți pompieri și soldați ai Gărzii Naționale în zona de excludere din Cernobîl pentru a lupta cu incendiile care au cuprins pădurea din apropierea orașului Pripyat, transmite Defence Blog.

Este pentru prima dată, după 1986, când pădurea din apropierea centralei nucleare de la Cernobîl a luat foc. În prezent, pompierii și soldații lucrează pentru a ține sub control incendiile forestiere care au cuprins pădurea care înconjoară centrala nucleară de la Cernobîl.

 

Situația în perimetrul de incendiu din zona de excludere este dificilă. Pompierii se asigură că incendiul nu ajunge la Pripyat.

Șeful Asociației operatorilor de turism din Cernobîl, Yaroslav Yemelyanenko, a povestit pentru Censor.NET: „Nimeni nu are voie în zonă, nici mass-media. Lupta cu focul este dificilă. Acum, stingerea incendiilor are loc prin localizare. Acest lucru înseamnă că, în timp ce o zonă a pădurii arde, pompierii se axează pe o altă parte pe care o inundă cu apă, astfel încât să se stingă focul. Însă focul se răspândește din nou și din nou în zona Cernobîl. Există acum vânt puternic care împrăștie scânteile. O parte arsă din Pădurea Roșie este considerată foarte radioactivă, la vest de fosta centrală nuclară Cernobîl. Copacii sunt arși pe câțiva metri în înălțime", a spus el.

 

(w670) 

 

Incendiul a provocat temeri în privința creșterii nivelului de radiații la Kiev, capitala Ucrainei, care se află la aproximativ 100 de kilometri sud de zona de excludere Cernobîl. Specialiștii guvernamentali care au fost trimiși, luni, pentru a monitoriza situația, au raportat că nu a existat o creștere a nivelului de radiații la Kiev sau în suburbiile orașului.

Ministerul pentru situații de urgență a lansat luni un avertisment pentru Kiev cu privire la calitatea precară a aerului, dar a spus că este legat de condițiile meteorologice și nu de incendiul din zona Cernobîl.

Serviciul a spus sâmbătă că sunt radiații crescute în unele zone, dar au spus că persoanele care locuiesc în apropiere nu sunt în pericol. Luni, nivelul de radiații gamma nu a crescut în zona din apropierea incendiului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel