Ucraina continuă contraofensiva în sud. Încă trei localități din Regiunea Herson au fost eliberate în ultima zi

Cătălin Costea |
Data publicării:

În cursul zilei de ieri, 5 octombrie, forțele ucrainene au eliberat încă trei localități din regiunea sudică Herson, după cum a anunțat președintele Volodimir Zelenski într-un mesaj video transmis în seara zilei.

„Numai în această zi [5 octombrie] în regiunea Herson, localități precum Novovoskresenske, Novogrigorivka și Petropavlivka au fost eliberate de pseudo-referendum și stabilizate. Mișcarea continuă”, a declarat Zelenski referindu-se la contraofensiva forțelor ucrainene.

Zelenski a felicitat militarii din cadrul trupelor antiaeriene, care au reușit să doboare șase drone kamikaze Shahed-136 de producție iraniană, folosite intens de forțele ruse în ultimele săptămâni.

Anterior, pe 4 octombrie, Volodimir Zelenski a anunțat eliberarea a opt sate din regiunea Herson de sub controlul rus.

Următoarele localități au revenit sub controlul autorităților ucrainene: Lyubimivka, Khreshchenivka, Zolota Balka, Bilyaivka, Ukrainka, Velika, Mala Oleksandrivka și Davydiv Brid. Comandamentul Operațional „Sud”, care conduce operațiile militare din zona de sud a Ucrainei, a informat că așezările ucrainene au fost eliberate ca urmare a unei „operații militare atent planificate și excelent implementate”.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse se retrag și încearcă să se regrupeze la sud, în jurul localității Herson, localitate care reprezintă un obiectiv de importanță strategică pentru menținerea stării de fapt impuse recent de Kremlin prin referendumul forțat și declarația de anexare a întregii regiuni.

Între timp, potrivit unor informații locale, hotelul “Ninel” din Herson, unde se află instalată conducerea FSB rus dislocat în regiune, a fost ținta unui atac precis cu rachete.

 

Contraofensiva ucraineană împinge linia frontului cu 20 km

 

Ministerul Apărării din Marea Britanie (MOD) și-a publicat actualizarea periodică a informațiilor.

Astăzi, se concentrează asupra progresului armatei ucrainene în ofensiva sa în regiunea Herson: „Avansând spre sud, unitățile ucrainene au împins linia frontului înainte cu până la 20 km în plus... dar nu amenință încă pozițiile defensive ruse".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel