Ucraina confirmă o debarcare misterioasă a forțelor speciale în Crimeea ocupată de ruși. „Misiune îndeplinită”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Crimeea ocupată, locul debarcării forțelor speciale ucrainene potrivit Liveuamap.com. Photo credit: Liveuamap.com
Crimeea ocupată, locul debarcării forțelor speciale ucrainene potrivit Liveuamap.com. Photo credit: Liveuamap.com

Ucraina a confirmat că a efectuat o debarcare în Crimeea. Nu se cunosc informații suplimentare cu privire la această operațiune.

Cert e că în dimineața acestei zile (n.r. - 24 august) a avut loc o confruntare în Crimeea ocupată. Unități speciale de luptă ucrainene din cadrul GUR au efectuat o debarcare în timpul unei operațiuni speciale în Crimeea.

Informația a fost confirmată de Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), prin vocea lui Andrii Yusov, reprezentant al GUR.

La operațiune au luat parte forțe speciale ucrainene din GUR.

„Unități speciale ale GUR din cadrul Ministerului Apărării au efectuat o debarcare (n.r. - în Crimeea) ca partea a unei operațiuni speciale. Toate sarcinile au fost îndeplinite”, precizează sec Yusov, citat de agenția ucraineană Unian.

Nu știm însă ce înseamnă această „misiune îndeplinită” și momentan nu există informații suplimentare cu privire la tipul de misiune efectuată de forțele speciale ucrainene pe teritoriul Crimeei ocupate și anexate ilegal de Rusia în 2014.

 

Al doilea incident în Crimeea ocupată în mai puțin de 48 de ore

 

Trebuie să precizăm că ieri, în urmă mai multor explozii înregistrate pe teritoriul Peninsulei Crimeea, serviciile de informații militare ucrainene au raportat că una dintre unităţile sale de elită a reuşit să distrugă un sistem rusesc de rachete sol-aer cu rază mare de acțiune S-400 ''Triumf''. Momentul distrugerii sistemului a fost surprins pe camera unei drone.

Există o probabilitate foarte mare ca incidentul de ieri și cel de azi să aibă legătură între ele.

Ieri, 23 august, un sistem rusesc de rachete antiaeriene S-400 a fost lovit în apropiere de satul Olenivka, aflat în Peninsula Crimeea încă ocupată de ruşi, a anunțat Serviciul de informații al Apărării (GUR) din Ucraina.

Raportul este însoțit de o înregistrare video realizată de o dronă de recunoaștere care zbura direct deasupra poziției sistemului rusesc de apărare antiaeriană.

Peninsulă strategică în Marea Neagră, Crimeea a fost anexată în martie 2014 de către Rusia după o intervenţie militară, urmată de un referendum şi alipirea denunţată ca ilegală de Kiev şi Occident.

Până la invadarea Ucrainei din februarie 2022, anexarea Crimeei a provocat cele mai puternice tensiuni între Occident şi Rusia de la sfârşitul Războiului rece. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel