Ucraina cere dizolvarea așa-numitor republici separatiste

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina este dispusă să pună în aplicare partea politică a Acordurilor de la Minsk numai după dizolvarea autoproclamatelor Republici Populare Donetsk și Luhansk (DPR și LPR) și retragerea trupelor de-a lungul liniei de demarcație din Donbas, a declarat Darya Olifer, purtătorul de cuvânt al lui Leonid Kuchma, reprezentantul Ucrainei la negocierile de la Minsk, într-o postare pe Facebook, potrivit Uawire.org.

Înainte ca „secțiunea politică" a Acordurilor de la Minsk să poată fi aplicată, Ucraina cere: încetarea focului, misiunea specială de monitorizare a OSCE trebuie să permită monitorizarea întregului teritoriu ucrainean, iar toate grupurile armate străine și echipamentele militare trebuie retrase de pe teritoriul țarii.

Kyiv a acuzat, de asemenea, RPD și LPR că au încălcat regulat acordul de încetare a focului în mai multe locații de-a lungul liniei de demarcație, inclusiv a așezărilor din Zolote și Petrovske.

Reprezentanții Ucrainei au indicat că, pentru a pune în execuție planul, este necesară o încetare efectivă a focului timp de 7 zile, ceea ce nu s-a întâmplat.

În cadrul unei reuniuni la Minsk, pe 15 octombrie, reprezentanții Ucrainei și a separatiștilor proruși nu au reușit să cadă de acord cu privire la retragerea trupelor din Donbas.

La începutul lunii octombrie, Grupul trilateral de contact pentru reglementarea situației din estul Uctainei a semnat „ Formula Steinmeier", care prevede un statut special pentru Donbas după ce au loc alegeri locale. Părțile au convenit, de asemenea, că decuplarea forțelor de-a lungul liniei de demarcație - una dintre condițiile primare ale acordurilor de la Minsk pentru organizarea unui summit format în Normandia - ar fi trebuit să înceapă pe 7 octombrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel