Ucraina cere de urgență României ajutor medical de război, inclusiv garouri pentru oprirea sângerării

Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Administrația Regională de Stat Odesa și Administrația Regională Militară Odesa au solicitat ajutor României, printr-o cerere trimisă Consiliului Județean Tulcea și Prefecturii Tulcea în baza unui acord de înfrățire.

Ajutorul solicitat de Ucraina vine pe fondul intensificării luptelor în marile orașe după atacul fără precedent de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, la adresa sa, lansat de Federația Rusă.

Ucraina solicită ajutor medical ca urmare a invaziei la scară largă a trupelor ruse, inclusiv genți frigorifice speciale sau materiale pentru oprirea sângerării precum garourile.

 


Ucraina solicită ajutor medical de urgență

 

„În conformitate cu Hotărârea Cabinetului de Miniștri al Ucrainei Nr. 155 din 25 februarie 2022 precum și luând în considerare și Decizia Administrației Regionale Militare Odesa Nr. 1/A-2022, vă rugăm să ne ajutați cu medicamente necesare precum și alte bunuri cu destinație medicală:

Bandaje; Tifon (diferite dimensiuni); Seringi (diferite dimensiuni); Sisteme pentru injecții; Soluție pentru perfuzii; Mânuși medicale; Spirt medical și antiseptice; Antibiotice; Hemostatice (acid tranexamic); Analgezice; Turnichet pentru oprirea sângerării și garouri; Hemoconii (recipiente de colectare a sângelui); Genți frigorifice speciale; Material de sutură de diferite dimensiuni (pentru interventii chirurgicale); Targă; Material pentru repararea fracturilor; Сatetere intravenoase; Alte medicamente necesare (truse medicale de prim-ajutor ca exemplu)”, se arată în solicitarea trimisă de Ucraina către CJ Tulcea.

„Județul Tulcea e înfrățit cu Odessa. Avem relații transfrontaliere, mă refer la fonduri europene. Datorită schimburilor culturale, economice, de fonduri între teritoriile noastre s-au îndreptat către sprijinul nostru. Ne-au făcut solicitarea nouă, rugându-ne să-i ajutăm cu medicamentați de urgență în contextul războiului de la ei”, a precizat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, pentru DC News.

CJ Tulcea face apel companiile farmaceutice, oamenii de afaceri privați, instituțiile statului, Guvernul și Ministerul Sănătății, pentru a răspunde ajutorului solicitat de Ucraina.

Amintim că în aceste momente Ucraina se confruntă cu atacuri masive în marile orașe, lansate de forțele invadatoare ale Federației Ruse. 

Potrivit Kievului, peste 3.500 de soldați ruși au fost uciși.

În contextul atacului masiv, Ucraina are nevoie de sprijin pentru a putea rezista ofensivei ruse. Occidentul a anunțat azi că va trimite din nou armament Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel