Ucraina avansează în Herson. Militarii ucraineni au ridicat steagul într-o localitate pe care au recucerit-o

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Kirilo Timoşenko, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski @Facebook
Foto: Kirilo Timoşenko, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski @Facebook

Un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski a postat duminică pe Facebook o poză cu soldaţi ucraineni care ridică steagul într-o localitate despre care menţionează că se află într-o regiune din sudul ţării, pe care Kievul o vizează într-o nouă contraofensivă, transmite Agerpres, care citează Reuters.

"Vîsokopillea. Regiunea Herson. Ucraina. Astăzi", a scris Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui, într-o postare pe Facebook alături de o fotografie cu trei soldaţi pe acoperişuri, unul dintre ei fixând un steag ucrainean pe un stâlp.

Recucerirea acestei localităţi ar marca un câştig teritorial tangibil într-o contraofensivă care a început săptămâna trecută şi care vizează sudul ţării. Un obiectiv major al noului efort militar este regiunea Herson, capturată de forţele ruse la începutul conflictului. Herson este situat chiar la nord de peninsula Crimeea.

 

Zelenski confirmă că Ucraina a preluat controlul asupra două localități din sud și uneia din est



În discursul său video de duminică noaptea, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că forţele sale au preluat controlul asupra a două aşezări din sud şi asupra unei aşezări şi a unui teritoriu în estul ţării. Preşedintele Zelenski nu a oferite mai multe detalii, menţionând doar că a primit "rapoarte bune" la o întâlnire avută duminică cu comandanţii militari şi cu şeful serviciilor de informaţii.

Şeful statului a mulţumit forţelor ucrainene pentru eliberarea unei aşezări în regiunea Doneţk, preluarea controlului asupra "unor înălţimi" într-o zonă de est în direcţia Lisichansk-Siversk şi eliberarea a două aşezări în sud. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel