Ucraina avansează în Donbas unde e așteptată căderea Lîmanului. Forțele ruse se confruntă cu riscul încercuirii

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Tehnică rusă distrusă în Ucraina. Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Tehnică rusă distrusă în Ucraina. Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Forțele de apărare ale Ucrainei avansează pe direcția operativă nord-est, punând presiune pe forțele ruse de ocupație din Donețk.

Potrivit The Telegraph, ca urmare a victoriilor ucrainene din nord-est, localitatea strategică Lîman e pe cale să fie încercuită de forțele ucrainene.

Informația e preluată de la bloggerii militari ruși care își exprimă îngrijorarea cu situația de pe frontul din nord-est.

Intitute for Study of War precizează că îngrijorările bloggerilor ruși sunt cât se poate de serioase iar o „înfrângere iminentă” a forțelor ruse e așteptată în următoarele zile.

Sursele citate amintesc susțin că forțele de apărare ucrainene au avansat către vest, nord și nord-estul Lîmanului și sunt pe punctul de a finaliza încercuirea forțelor ruse din oraș.

 

Rușii au fost luați prin „surprindere” de ofensiva din Harkov

 

Amintim că la începutul acestei luni, în urma unor contraofensive fulgerătoare în sud (Herson) și pe direcția nord-est (Harkov), ucrainenii au reușit să preia inițiativa și să avanseze nesperat de mult.

Forțele de ocupație ruse s-au axat pe pregătirea ofensivei ucrainene în sud, neglijând Harkovul, punct în care Ucraina a reușit ruperea frontului. Pentru a evita încercuirea rușii s-au retras în grabă. 

În presa mainstream rusă nu se precizează nimic despre acest lucru, doar un comunicat sec al Ministerului Apărării de la Moscova care spune că forțele sale s-au „regrupat” pentru a continua ofensiva în Donețk.

Ca urmare a acestor victorii militare ucrainene, Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială. 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel