Ucraina are nevoie urgentă de soldați. Zelenski cere Radei să renunțe la populism și să aprobe noua lege a mobilizării după patru luni de dezbateri

Darius Muresan |
Data publicării:
Militari ucraineni / Foto: Președinția ucraineană
Militari ucraineni / Foto: Președinția ucraineană

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel sâmbătă la Rada Supremă (Parlamentul) Ucrainei să renunțe la "populism" și să aprobe noua lege a mobilizării după patru luni de dezbateri, corectând o "mare greșeală" care a favorizat "propaganda rusă", informează Agerpres, care citează EFE.

"Discutăm cu parlamentul pentru a vota legea în cauză în zilele următoare", a spus Zelenski într-un interviu acordat programului de știri unificat al rețelelor de televiziune ucrainene în timpul unei vizite la Cernigău, la granița de nord a țării.

"Nu pot continua să perie legea și trebuie să o privească realist. Este necesară o lege care să funcționeze", a subliniat președintele ucrainean în primul său mesaj public adresat Radei în legătură cu legea, al cărei obiectiv este redefinirea scutirilor de la serviciul militar și eficientizarea procesului de mobilizare într-un moment în care există deficit de noi recruți.

Zelenski a făcut referire la un comportament "iresponsabil" din partea Radei și le-a cerut deputaților "să se calmeze" și "să nu se aștepte la aplauze pentru populismul lor".

Dacă legea nu va fi aprobată în curând, parlamentul și nu comandanții militari va fi cel care va avea responsabilitatea de a se asigura că țara are capacitatea de a crea suficiente rezerve pentru Forțele Armate, a menționat el.

Zelenski a declarat că întârzierea reprezintă o "greșeală" care a făcut din problema mobilizării "principalul obiectiv al campaniei ruse de dezinformare" în interiorul și în afara Ucrainei, contribuind la percepția că ucrainenii nu vor să-și apere statul.

"Occidentul ne întreabă: dacă nu vreți mobilizarea, dacă Parlamentul nu vrea să voteze, atunci ce rost are să vă ajutăm? De ce ar trebui să vă ajutăm?", a argumentat președintele.

În plus, chestiunea a început să împartă societatea ucraineană între cei care sunt pentru și cei care sunt împotrivă, precum și "între militari și civili", a afirmat el.

"Doar proștii se gândesc la nivelul lor de popularitate. Nu există niveluri de popularitate. Există o singură prioritate, Ucraina. Dacă nu salvăm Ucraina, niciun politician nu va avea viitor. Trebuie să salvăm Ucraina, poporul și națiunea noastră", a insistat președintele ucrainean, făcând aluzie la preocupările legate de costul politic al legii mobilizării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel