Ucraina anunţă uciderea celui de-al şaptelea general rus. Acesta declarase că învingerea Ucrainei e „o chestiune de ore”

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Kievul a anunţat vineri că forţele sale au ucis în lupte încă un general rus, de această dată în sudul Ucrainei, transmite AFP.

''Trupele noastre l-au ucis pe comandantul armatei 49 din districtul sud al Rusiei, generalul Iakov Rezanţev, într-un bombardament asupra aerodromului Cernobaivka'', situat în regiunea Herson, a afirmat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Agerpres.

,,Într-o înregistrare audio, făcută publică zilele trecute şi despre care ucrainenii susţin că reprezintă interceptarea unei conversaţii între militarii ruşi în Ucraina, se face referire la generalul Reznaţev. Un militar rus aminteşte faptul că respectivul general le-a spus, la începutul invaziei, că înfrângerea Ucrainei ar fi o chestiune de ore'', precizează TVR Moldova.

 

Militarii ucraineni susţin că au ucis până acum 7 din cei 20 de generali ruşi trimişi în Ucraina să cordoneze agresiune militară



Rusia a confirmat până acum moartea în Ucraina a generalului Andrei Suhoveţki, comandant adjunct al armatei 41, după ce a luptat în Siria în 2018-2019.

Însă un alt general rus, Vitali Gherasimov, ar fi fost de asemenea ucis în timpul luptelor, potrivit Kievului.

''Un alt general cu două stele a fost ucis astăzi în tabăra rusă, este al doilea în 12 zile'', declara la 8 martie generalul american în retragere Mark Hertling, pentru postul de televiziune american CNN.

Alexander Grinberg, analist la Institutul pentru Securitate şi Strategie din Ierusalim (JISS), a spus că, dacă în cazul lui Gherasimov condiţiile morţii rămân necunoscute, generalul Suhoveţki ar fi fost ucis de un lunetist.

''Ei (ruşii) s-au gândit că va fi o operaţiune de tip poliţienesc pentru a pune un guvern loial Moscovei în locul lui Zelenski. Este imposibil ca un ofiţer de acest rang să fie atât de aproape de lupte'', a spus Grinberg.

La rândul său, Elie Tenenbaum, cercetător la Institutul Francez pentru Relaţii Internaţionale (IFRI), a estimat că prezenţa în teren a ofiţerilor de rang înalt este mărturia faptului că Moscova ''le cere generalilor să stea în fruntea trupelor şi să îşi asume riscuri'' pentru a compensa situaţia morală dificilă a trupelor ruse. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel