Ucraina anunță demilitarizarea Crimeei ca obiectiv și le face o „ofertă” celor care au colaborat cu rușii din 2014 de la anexare

Foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat, vineri, că demilitarizarea Crimeii ocupate temporar de ruşi şi eliberarea ulterioară a peninsulei anexate în 2014 se află pe agenda Ucrainei. 

Potrivit lui Danilov, colaboraţioniştii locali îşi pot reduce pedeapsa dacă transmit Ucrainei date importante despre facilităţile militare ale ruşilor.

„Crimeea este teritoriul suveran al Ucrainei. Demilitarizarea pas cu pas a peninsulei şi dezocuparea ulterioară a acesteia se află pe ordinea de zi. Atrag atenţia că trădătorii şi colaboraţioniştii din Crimeea îşi pot atenua sentinţa judecătorească oferind Forţelor de Apărare informaţii importane despre obiectivele şi echipamentele militare de pe teritoriul Republicii Autonome Crimeea" , a scris Danilov, citat de Rador. Mesajul oficialului ucrainean a fost postat pe o reţea socială, acesta postând şi un link către canalul de Telegram al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

 

Asalt al rușilor cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei?

 

Pe de altă parte Rusia nu se pregăteşte să atace de Ziua Independenţei Ucrainei, însă ucrainenii ar trebui să fie pregătiţi pentru posibile "surprize" din partea ocupanţilor, susţine ministrul adjunct de interne de la Kiev, Evhen Enin.

Potrivit acestuia, ucrainenii ar trebui să fie pregătiţi pentru diferite scenarii cu privire la Rusia, fiindcă liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, "îi place simbolismul".

"Pot spune imediat şi nu este un secret că nu este aşteptat niciun atac asupra capitalei sau o ofensiva rusă în această zi (Ziua Independenţei Ucrainei, marcată pe 24 august - n.r.). Totodată, ruşii sunt înarmaţi cu rachete, bombe şi alte 'surprize' pregătite pentru populaţia civilă a Ucrainei. Prin urmare, în aceste zile, este deosebit de necesar să luăm în considerare sfaturile pe care le transmitem noi, pe care le dau administraţiile militare", a explicat Enin. Agenţia RBC aminteşte că, în contextul Legii marţiale, decretată în Ucraina pe 24 februarie 2022, sărbătorile legale nu sunt marcate în vreun fel. Astfel, Ziua Independenţei Ucrainei va fi o zi de lucru obişnuită.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel