Ucraina anunță că primul sistem german Iris-T e deja în misiune de luptă și cere crearea unui „scut aerian” deasupra sa

Sarcina numărul unu pe care președintele Volodimir Zelenski a stabilit-o este crearea unui scut aerian deasupra Ucrainei. Diplomații ucraineni sunt în contact permanent cu statele partenere ale Ucrainei pentru a lucra și activ la consolidarea apărării aeriene și antirachetă a țării, a precizat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

"După bombardamentele din 10 octombrie, o serie de țări au reacționat imediat, luând decizia privind furnizarea de echipamente militare suplimentare și accelerarea deciziilor adoptate anterior. Germania a accelerat transferul primului complex IRIS-T. Acesta a fost trimis imediat în misiune de luptă și ne protejează deja teritoriul și oamenii. Funcționează perfect. Suntem recunoscători partenerilor noștri germani", a declarat Dmitro Kuleba

El a adăugat că Ministerul Afacerilor Externe depune eforturi pentru a asigura o aprovizionare constantă cu muniție pentru forțele armate ucrainene.

,,În acest context, sunt deosebit de recunoscător Olandei și omologului meu Wopke Hoekstra. Partea olandeză a ascultat apelurile noastre și a decis să furnizeze rapid muniție suplimentară pentru apărarea antiaeriană", a spus Kuleba.

 

Ministrul ucrainean de externe a ţinut să precizeze că sprijinirea Ucrainei nu este o acțiune caritabilă

 

Potrivit șefului Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, tot mai multe guverne europene înțeleg că ar trebui să existe un singur răspuns la atacurile cu rachete venit din partea Rusiei: o creștere semnificativă a sprijinului pentru Ucraina.

"Franța, Italia și o serie de alte țări europene au decis, de asemenea, să consolideze apărarea aeriană a Ucrainei. De asemenea, colaborăm cu SUA și cu alți aliați noştrii pentru a accelera livrarea de sisteme NASAMS, dar și a altor sisteme", a subliniat Dmitro Kuleba.

 

Ucraina va cere oficial Israelului să furnizeze sisteme de apărare aeriană

 

Ministrul ucrainean al afacerilor externe, a declarat că Ucraina va trimite o notă diplomatică Israelului cu privire la furnizarea de sisteme de apărare aeriană.

"Astăzi, Ucraina va trimite o notă oficială guvernului Israelului cu solicitarea de a furniza urgent Ucrainei sisteme de apărare aeriană", a declarat Kuleba.

El a subliniat, de asemenea, că acțiunile Iranului împotriva Ucrainei ar trebui să devină un argument pentru ca Israelul să înceapă să ajute până la urmă Ucraina cu arme.

"Nu vedem niciun motiv obiectiv pentru care acest lucru nu ar trebui să se întâmple (cooperarea cu Israelul în domeniul apărării antiaeriene - n.r.), dar nu se întâmplă. Iranul este o linie roșie pentru Israel. Iar când Iranul devine complice agresiunea împotriva Ucrainei, cred că dacă cineva din Israel mai are încă unele ezitări în ceea ce privește ajutorarea Ucrainei, aceste ezitări ar trebui să dispară. Vom lucra la acest lucru cu partenerii noștri israelieni", a menționat ministrul ucrainean de externe.

În plus, el a anunțat că îi prezintă președintelui Volodimir Zelenski o propunere de a întrerupe legăturile diplomatice cu Iranul.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel