Ucraina a primit azi o nouă tranșă de echipamente militare din ajutorul acordat de SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Într-un mesaj postat pe Twitter, Ambasada SUA de la Kiev anunță că azi a fost livrat către Forțele Armate ale Ucrainei un nou transport de echipamente și tehnică militară.

”Statele Unite își continuă sprijinul neclintit al Forțelor Armate din Ucraina cu o nouă transă în valoare de 7,85 milioane de dolari. Echipamentele constau în sisteme de comandă și control, de comunicații, piese de schimb pentru vehicule, componente medicale și echipamente tactice. Aceasta este cea mai recentă livrare din pachetul de asistență de securitate în valoare totală de peste 2 miliarde USD din 2014”, se arată în mesajul Ambasadei SUA de la Kiev.

În urmă cu două săptămâni Moscova a transmis un avertisment, cerând să nu se mai furnizeze arme Kievului pe fondul escaladării conflictului din estul Ucrainei.

"Chemăm toate ţările responsabile cu care comunicăm - şi Turcia este una dintre ele - recomandându-le insistent să analizeze situaţia şi declaraţiile belicoase constante ale regimului de la Kiev şi le avertizăm împotriva încurajării acestor aspiraţii militariste", a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

Avertismentul şefului diplomaţiei ruse intervine pe fondul livrărilor de drone de luptă de către Turcia, pentru care Ucraina a semnat un contract în 2019.

În jur de şase au fost deja livrate, conform mass-media.

Potrivit Ministerului Apărării de la Kiev, în decembrie trecut au fost încheiate alte contracte pentru livrarea de drone de luptă, inclusiv muniţii, precum şi privind construcţia unor nave de patrulare.

Pe 22 aprilie Comitetul pentru Relații Externe din cadrul Senatului american a aprobat un ajutor pentru refacerea capacității de luptă a armatei ucrainene inclusiv pentru instruirea militarilor. Totodată Casa Albă analizează posibilitatea trimiterii de sisteme de rachete Patriot în Ucraina pentru descurajarea acțiunilor ostile de la granița cu Rusia.

Proiectul privind ajutorul în valoare de 300 de milioane de dolari a fost votat în unanimitate și se referă la ajutoare militare pentru Ucraina.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel