Armata ucraineană a primit arme în valoare de 2,3 miliarde de euro din Republica Cehă. Praga: Asistența noastră colectivă pentru Ucraina nu numai că va continua, dar o vom accelera

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Compania cehă Excalibur Army a furnizat Ucrainei aproximativ 100 de unități de echipament militar. Acestea sunt tancuri T-72 modernizate, sisteme de artilerie, lansatoare de rachete și vehicule de luptă pentru infanterie (IFV).
Compania cehă Excalibur Army a furnizat Ucrainei aproximativ 100 de unități de echipament militar. Acestea sunt tancuri T-72 modernizate, sisteme de artilerie, lansatoare de rachete și vehicule de luptă pentru infanterie (IFV).

În total, Republica Cehă a transferat arme în valoare de peste 2,3 miliarde de euro către Ucraina, a precizat șeful departamentului de comunicare al Ministerului ceh ak Apărării, David Jareš, răspunzand la o intrebare a agenției locale de presă ČTK.

 

Valoarea totală a echipamentelor militare care au fost transferate din depozitele sale către forțele armate cehe, precum și exportate de către producătorii cehi de armament, este de peste 54,8 miliarde de coroane cehe (aproximativ 2,3 miliarde de euro).

Potrivit lui David Jareš, Republica Cehă a transferat Ucrainei bunuri militare nefolosite din depozitele armatei cehe în valoare de aproximativ 4,8 miliarde de coroane cehe. În plus, producătorii cehi de armament au trimis în Ucraina arme în valoare de peste 50 de miliarde de coroane cehe.

Din motive de securitate, Republica Cehă nu dezvăluie valoarea asistenței militare acordate. Cu toate acestea, conform informațiilor disponibile, pe lângă muniție și arme de calibru mic, republica Ceha a trimis echipament greu în Ucraina, inclusiv tancuri și elicoptere de luptă.

În ceea ce privește exporturile de arme, unele echipamente militare oferite de Cehia au fost plătite de țările aliate; de exemplu, SUA și Olanda au plătit împreună pentru repararea tancurilor T-72B.

De asemenea, Statele Unite și UE au transferat deja fonduri către Praga pentru modernizarea armatei, ca o compensație pentru armele transferate Kievului.

Pe lângă furnizarea de arme, Republica Cehă a primit zeci de soldați ucraineni pentru a le oferi asistenta medicala și a ajutat la repararea echipamentelor militare și la instruirea personalului militar.

Ministerul ceh al Apărării ia în considerare posibilitatea de a instrui ofițeri ucraineni juniori și participarea poliției militare cehe la investigarea crimelor de război din Ucraina.

"Acțiunile Occidentului trebuie să fie unite și eficiente. Acest lucru înseamnă că asistența noastră colectivă pentru Ucraina nu numai că va continua, dar o vom accelera și o vom spori, fie că este vorba de furnizarea de muniție, piese de schimb sau repararea echipamentelor", a comentat ministrul ceh al apărării, Jana Černochová.

Luna trecută, s-a aflat că Ministerul ceh al Apărării a primit prima compensație din partea Uniunii Europene pentru echipamentele militare livrate Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel