Ucraina a lovit cu un sistem HIMARS podul-cheie Antonovski din Hersonul ocupat de forțele ruse

Darius Muresan |
Data publicării:
Sisteme americane M142 HIMARS folosite de Ucraina împotriva invadatorului rus. Foto: Forțele armate ucrainene
Sisteme americane M142 HIMARS folosite de Ucraina împotriva invadatorului rus. Foto: Forțele armate ucrainene

Forţele armate ucrainene au lovit un pod-cheie în teritoriul controlat de Rusia din sudul ţării cu rachete HIMARS furnizate de SUA, a anunţat marţi un oficial regional instalat de Rusia, citat de agenția Agerpres, care citează la rândul ei Reuters.

Analiştii militari spun că Sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), nou sosite şi care sunt mai precise şi au o rază de acţiune mai mare, ar putea schimba jocul pentru Kiev în încercarea de a lansa o contraofensivă în sudul ţării.

Într-un video postat de agenţia de presă rusă TASS, adjunctul şefului administraţiei instalate de ruşi în regiunea sudică Herson, Kiril Stremusov, a declarat că Ucraina a lovit podul Antonovski din Herson cu HIMARS, distrugând drumul, dar fără a răni pe cineva.

Podul de un kilometru este unul dintre cele două puncte de trecere către teritoriul controlat de ruşi din partea de vest a râului (Nipru n.r.), inclusiv oraşul principal al regiunii, Herson, unde trăiau 280.000 de oameni înainte ca Rusia să invadeze pe 24 februarie, notează Reuters.

Rusia a capturat Herson şi zona înconjurătoare cu puţină rezistenţă în primele zile ale invaziei, dar oficiali ucraineni au discutat în ultimele săptămâni despre un plan de contraofensivă, susţinută de arme furnizate de Occident, pentru a recăpăta teritoriul.

Potrivit lui Stremusov, podul avariat, care părea să aibă patru găuri mari în asfalt, ar putea fi reparat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel