Ucraina a fost atacată cu drone şi rachete. Armata rusă a distrus un depozit poștal cu rachete antiaeriene S-300

Rusia a atacat Ucraina cu drone de asalt şi rachete ghidate şi antiaeriene, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar forţele de apărare ucrainene au reuşit să doboare patru dintre ele, au informat surse oficiale de la Kiev, citate de EFE.

Forţele aeriene ucrainene a anunţat într-un comunicat postat pe Telegram că au înregistrat opt lansări de rachete S-300 din regiunea Belgorod şi teritoriile ocupate temporar din regiunea Doneţk.

Apărarea antiaeriană ucraineană a distrus patru obiective aeriene: o rachetă aeriană ghidată Kh-59 şi trei drone Shahed-136/131. În plus, sâmbătă, forţele ucrainene au reuşit să doboare trei drone de asalt Lancet în sudul ţării. 

Cel puțin 6 persoane au fost ucise și 16 rănite, din care șapte în stare gravă, într-un atac cu rachete rusești asupra centrului de distribuție al companiei poștale private ucrainene Nova Poșta din satul Korotych din regiunea Harkiv. 

Clădirea a fost aparent lovită de două rachete S-300 trase din regiunea Belgorod din Rusia. Toți răniții și morții sunt angajați ai companiei poștale, au spus anchetatorii.



Forţele ruse au folosit totodată o rachetă ghidată Kh-59, lansată de pe o aeronavă Su-34 din spaţiul aerian al teritoriilor ocupate temporar din regiunea ucraineană Zaporojie, două vehicule aeriene fără pilot de tip nedeterminat din nord şi trei drone de asalt Shahed 136/131 din Zona Capul Ceauda, în estul peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.


 Ambasadorul SUA a reacționat la atacul asupra terminalului Nova Poșta.

”Încă o dată, imagini teribile ale agresiunii ruse împotriva populației civile din Ucraina — atacul cu rachete asupra oficiului poștal din Harkiv a luat viața a șase persoane și chiar mai multe au fost rănite grav. Disprețul Kremlinului față de viață ar trebui să fie văzut de întreaga lume”, a scris ambasadorul Bridget Brink pe rețeaua de socializare X, adăugând că Statele Unite sprijină Ucraina în eforturile sale de a aduce Rusia în fața justiției.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel