Ucraina a accelerat construcția de poziții de apărare în mai multe zone de pe linia frontului

DefenseRomania Team |
Data publicării:
În zona de nord a frontului din Ucraina, militarii ucraineni continuă amenajarea pozițiilor defensive, inclusiv pregătirea unor fortificații suplimentare. Sursa Foto: Facebook/Comandamentul Forțelor Întrunite ale Forțelor Armate ale Ucrainei.
În zona de nord a frontului din Ucraina, militarii ucraineni continuă amenajarea pozițiilor defensive, inclusiv pregătirea unor fortificații suplimentare. Sursa Foto: Facebook/Comandamentul Forțelor Întrunite ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Serviciul britanic de informații al apărării a observat că forțele armate ucrainene au început să construiască poziții defensive în mai multe zone de pe linia frontului într-un ritm accelerat. Pozițiile defensive ucrainene includ obstacole antitanc numite "dinții dragonului", precum și șanțuri, tranșee, și câmpuri minate, se arată în analiză.

Ministerul britanic al Apărării a subliniat că extinderea liniilor defensive ar limita capacitatea forțelor rusești de a avansa sau de a folosi avantaje tactice în operațiunile lor ofensive actuale.

,,Stabilirea unor poziții defensive majore este un indiciu al caracterului de uzură al conflictului [războiului] și înseamnă că orice încercare de a efectua operațiuni de spargere va fi foarte probabil însoțită de pierderi mari", a subliniat Serviciul britanic de Informații al Apărării.

În analiza anterioară, serviciile de informații britanice au analizat impactul atacurilor cu drone ucrainene care au vizat instalații rusești asupra industriei de rafinare a petrolului din Rusia.

La 8 martie, Ministerul britanic al Apărării a evaluat modul în care Rusia utilizează drone iraniene, în special Mohajer-6, deasupra Mării Negre și a teritoriului Ucrainei.

Recent, noul comandant-șef al forțelor armate a declarat că Ucraina a trecut într-o poziție defensivă, în timp ce Rusia avansează de-a lungul întregii linii de front.

Generalul Oleksandr Sirskîi a promis că forțele armate ucrainene or să "provoace pierderi maxime" forțelor rusești în încercarea de a le limita ofensiva pe câmpul de luptă.

,,În acest moment, situația poate fi evaluată ca fiind dificilă. Inamicul avansează acum de-a lungul aproape întregii linii de front, iar noi am trecut de la operațiuni ofensive la desfășurarea unei operațiuni defensive", a declarat, luna trecuta, comandantul-șef al Ucrainei pentru postul german de televiziune ZDF.

,,Obiectivul operațiunii noastre de apărare este de a epuiza forțele inamicului, de a-i provoca pierderi maxime, folosind fortificații, avantajele noastre în ceea ce privește tehnologia, în ceea ce privește utilizarea avioanelor fără pilot, a mijloacelor de război electronic și menținerea liniilor de apărare pregătite", a precizat atunci Oleksandr Sirskîi.

Generalul Sirskîi a fost numit comandant al forțelor armate ucrainene de către președintele Volodymyr Zelensky, în cadrul unei importante reorganizări militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel