Ucraina: 32 de prizonieri de război au fost eliberaţi în cadrul unui schimb cu Rusia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedinţia ucraineană a anunţat marţi că a obţinut eliberarea a 32 de soldaţi ucraineni în cadrul unui schimb cu Rusia şi că a recuperat trupul neînsufleţit al unui israelian care se oferise voluntar să lupte pentru Ucraina.

"Printre cei eliberaţi se numără ofiţeri, sergenţi şi soldaţi ai Forţelor armate (ale Ucrainei). Toţi au fost în locuri unde au avut loc confruntări intense. Mulţi dintre aceşti oameni au fost daţi dispăruţi", a afirmat pe Telegram şeful cabinetului preşedinţiei ucrainene, Andrei Iermak.

"Astăzi s-a efectuat un nou schimb de prizonieri, am reuşit să eliberăm 32 de militari şi să recuperăm cadavrul israelianului Dmitro Fialka", a precizat Andrei Iermak.

Andrei Yermak, a anunțat, de asemenea, că trupul neînsuflețit al cetățeanului israelian Dmytro Fialka a fost transferat în Ucraina în cadrul unui schimb.

Potrivit lui Yermak, Fialka a locuit în Ucraina în ultimii doi ani și a lucrat ca antrenor la clubul de fotbal Dinamo Kiev. El avea 39 de ani. Israelian de origine, Fialka a luptat pentru a apăra Ucraina împotriva agresiunii militare ruse.

După cum a relatat anterior Ukrainian News Agency, la 21 septembrie, Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri de război, în timpul căruia 215 ucraineni au fost eliberaţi în schimbul lui Viktor Medvedciuk, acuzat de înaltă trădare, și a altor 55 de ruși.

În urma schimbului de prizonieri din 21 septembrie, comandanții Forțelor Armate Ucrainene, care au condus apărarea eroică a Mariupolului, au fost, de asemenea, eliberați din captivitate.

Printre aceștia se numără comandantul regimentului Azov Denis Prokopenko, adjunctul său Sviatoslav Palamar, ofițerul superior al Azov Oleh Khomenko, comandantul brigăzii a 12-a a Gărzii Naționale Ucrainene, Denis Shleha.

Cu toate acestea, ei au fost duși în Turcia, unde, conform condiţiilor agreate de cele două părţi, aceştia trebuie să rămână până la sfârșitul războiului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel