Uciderea lui Khashoggi. Arabia Saudită: "O greşeală imensă şi gravă"

Mihai Ciobanu / 21 oct 2018 / 20:12

Ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a declarat duminică, într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News, că uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit în Istanbul a fost "o greşeală imensă şi gravă" şi a promis familiei ziaristului că persoanele răspunzătoare vor fi pedepsite, transmit Reuters, dpa şi AFP. 

"Aceasta este o greşeală îngrozitoare. Aceasta este o tragedie îngrozitoare. Le transmitem condoleanţe. Le simţim durerea", a declarat Al-Jubeir. "Din nefericire, a fost comisă o greşeală imensă şi gravă şi vă asigur că cei răspunzători vor plăti pentru asta", a adăugat şeful diplomaţiei saudite. 

Relaţia Washington-Riad va supravieţui acestui incident, a mai menţionat Al-Jubeir din Riad, şi a dat asigurări că prinţul moştenitor Mohammed bin Salman nu a fost informat despre operaţiune, care nu a fost autorizată de putere. Regele Salman, a adăugat Al-Jubeir, "este hotărât" ca cei responsabili de moartea jurnalistului "să dea socoteală". 

"A fost făcută în mod evident o greşeală imensă şi ceea ce a agravat greşeala a fost tentativa de a o muşamaliza. Acest fapt este inacceptabil pentru orice guvernare. Aceste lucruri se întâmplă din nefericire", a adăugat Al-Jubeir. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy