Uciderea lui Khashoggi. Arabia Saudită: "O greşeală imensă şi gravă"

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a declarat duminică, într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News, că uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit în Istanbul a fost "o greşeală imensă şi gravă" şi a promis familiei ziaristului că persoanele răspunzătoare vor fi pedepsite, transmit Reuters, dpa şi AFP. 

"Aceasta este o greşeală îngrozitoare. Aceasta este o tragedie îngrozitoare. Le transmitem condoleanţe. Le simţim durerea", a declarat Al-Jubeir. "Din nefericire, a fost comisă o greşeală imensă şi gravă şi vă asigur că cei răspunzători vor plăti pentru asta", a adăugat şeful diplomaţiei saudite. 

Relaţia Washington-Riad va supravieţui acestui incident, a mai menţionat Al-Jubeir din Riad, şi a dat asigurări că prinţul moştenitor Mohammed bin Salman nu a fost informat despre operaţiune, care nu a fost autorizată de putere. Regele Salman, a adăugat Al-Jubeir, "este hotărât" ca cei responsabili de moartea jurnalistului "să dea socoteală". 

"A fost făcută în mod evident o greşeală imensă şi ceea ce a agravat greşeala a fost tentativa de a o muşamaliza. Acest fapt este inacceptabil pentru orice guvernare. Aceste lucruri se întâmplă din nefericire", a adăugat Al-Jubeir. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel