U.S. Marine Corps începe testarea prototipurilor unui nou vehicul de recunoaștere

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

U.S. Marine Corps (USMC) a anunțat că a început oficial testarea prototipurilor vehiculului amfibiu de recunoaștere avansat (ARV). După ce a primit prototipurile de la General Dynamics Land Systems (GDLS) și Textron Systems, Comandamentul U.S. Marine Corps (USMC) a declarat că a început prima fază a evaluării.

 

 

U.S. Marine Corps (USMC) este cu un pas mai aproape de înlocuirea vechilor sale vehicule blindate ușoare, deoarece toate prototipurile noului vehicul militar de recunoaştere, dezvoltate în cadrul programului militar ARV (Advanced Reconnaissance Vehicle), sunt acum în custodia pușcașilor marini.

Oficial, două companii concurează pentru a construi viitorul vehicul de recunoaştere, care va înlocui vechile LAV-uri din anii 1980. U.S. Marine Corps intenţionează să renunţe la toate vehicule LAV-25 până la începutul lui 2030.

Prototipurile, propuse de cele două companii concurente Textron şi General Dynamics Land Systems, sunt planificate pentru livrare în primul trimestru al anului 2023. U.S. Corpul Marinei va petrece șase luni evaluând prototipurile, apoi va lua o decizie cu privire la care dintre acestea va intra în procesul de producţie.

,,Prima etapă de testare se va axa pe mobilitatea în teren accidentat, relevantă pentru programului militar ARV, precum și pe sistemele de control, comunicații și electronice de la bord, capacitățile sistemului aerian fără pilot (C4/UAS) și alte caracteristici ale vehiculului", a precizat Corpul pușcașilor marini într-un comunicat.

U.S. Marine Corps derulează programul ARV ca parte interesului sau pentru a înlocui cele aproximativ 600 vehicule LAV-25, produse de la începutul anilor ’80. U.S. Marine Corps caută să-și înlocuiască flota de 600 de LAV-25 cu aproximativ 500 de ARV-uri care vor fi conectate la sisteme fără pilot și rețele de schimb de informații. Aceste vehicule trebuie să fie ușoare, foarte mobile și capabile să traverseze diverse tipuri de obstacolele.

Câștigătorul acestui contract, în valoare de până la 6,8 miliarde de dolari, este așteptat să fie anunțat cel mai devreme până la sfârșitul anului 2023.

În decembrie 2021, Textron a livrat prototipul său ARV către Corpul Pușcașilor Marini, după propriile teste. Potrivit companiei, aceste teste au vizat mobilitatea, capacitatea amfibie a vehiculului, electronică de la bord și capacitățile integrate ale vehiculelor aeriene fără pilot la bord.

Textron Cottonmouth ARV 6×6 de la Textron este echipat cu un modul de luptă Kongsberg Protector RS4-J operat de la distanță cu o mitralieră grea Browning M2HB de 12,7 mm și un lansator antitanc FGM-148 Javelin.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel