U.S. Air Force a consemnat la sol toate bombardierele strategice B-2. Un grav accident a avut loc la Baza Aeriană Whiteman

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

U.S. Air Force ( Forțele Aeriene ale SUA) și-au consenat la sol flota de bombardiere B-2 Spirit după ce unul dintre avioane a fost avariat în timpul unei aterizări de urgență care a avut loc, pe 10 decembrie, la Baza Aeriană Whiteman din Missouri.

Flota de 20 de bombardiere B-2 Spirit a U.S. Air Force a fost consemnată la sol începând cu 16 decembrie pentru că oficialii să poată inspecta toate aeronavele de acest timp, în vederea depistării unor probleme tehnice, potrivit MilitaryTimes.

Oficialii U.S. Air Force nu au precizat cât timp ar urma să dureze consemnarea la sol a tuturor bombardierelor B-2 Spirit, dar au anulat survolurile planificate ale B-2 de la Rose Parade și Rose Bowl Game de pe 2 ianuarie în Pasadena, California.

"Preocuparea noastră nr. 1 este siguranța și securitatea personalului și a flotei noastre", a declarat colonelul Daniel Diehl, comandantul escadrilei 509th Bomb Wing, care pilotează B-2.

Flota de B-2 are bază la Baza Aeriană Whiteman, iar escadrilă de bombardament 509th Bomb Wing și 131st Bomb Wing din cadrul Gărzii Naționale Aeriene pot desfăşura din această locație misiuni pe tot globul.

Pe 10 decembrie 2022, unul dintre cele 20 de bombardiere ale escadrilei 509BW a suferit o defecțiune în timpul zborului și a fost forțat să efectueze o aterizare de urgență pe singura pistă a bazei Whiteman. Un incendiu a izbucnit la bordul bombardierului B-2 după aterizare, provocând daune serioase aeronavei.

Bombardierele B-2, special concepute pentru a evita sistemele de apărare aeriană inamică, pot zbura aproximativ 6.000 de mile fără a fi realimentate. Forțele Aeriene ale SUA zboară cu aceste aeronave de 1,1 miliarde de dolari din 1993.

Oprirea la sol a avut loc la aproximativ o săptămână după ce un B-2 a avut o ateriza de urgenţă la Baza Whiteman pe 10 decembrie. Piloţii avionului nu au fost răniți, dar aeronava a suferit un incendiu și alte daune în timpul aterizării, au declarat oficialii Forțelor Aeriene ale SUA.

Serviciul a atribuit incidentul unei "defecțiuni în zbor" -  în timpul unui zbor de antrenament de rutină. Oficialii U.S. Air Force au refuzat să ofere mai multe detalii despre incident, iar purtătorii de cuvânt ai Escadrilei 509 nu au răspuns imediat la o solicitare venită din parte presei pentru a oferii informații suplimentare.

Acest incident a marcat a doua consemnare la sol a flotei de bombardiere B-2 în mai puțin de un an. În septembrie 2021, un alt B-2 Spirit a derapat de pe pistă în timpul unei aterizări de urgență, provocând pagube estimate la 10,1 milioane de dolari.

Un urma unei anchete a fost stabilit că piloţii pot fi absolviţi de orice de vină în acel incident, dând vina pe arcurile vechi care au provocat ruperea trenului de aterizare al aeronavei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel