Turcia va consolida relația cu guvernul de la Tripoli

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat duminică că Turcia îşi propune să consolideze relaţiile cu Guvernul libian de Uniune Naţională (GNA) recunoscut la nivel internaţional, după o întâlnire cu premierul ţării, care intenţionează să demisioneze luna aceasta, informează Reuters.

Premierul Fayez al-Sarraj a semnat anul trecut un acord de cooperare militară decisiv cu Turcia care a înclinat balanţă în favoarea GNA în conflictul cu forţele mareşalului Khalifa Haftar din Armata Naţională Libiană (ANL). După o întâlnire bilaterală desfăşurată la Istanbul, preşedinţia a anunţat duminică că Turcia va continua să manifeste "solidaritate deplină" cu GNA, urmăreşte consolidarea legăturilor bilaterale şi este gata să ofere orice tip de sprijin.

Luna trecută, preşedintele Erdogan a declarat că Turcia este nemulţumită de decizia aliatului Sarraj de a demisiona. Guvernul Serraj a declarat o încetare a focului pe 21 august, transmite Agerpres.

Pe lângă acordul militar, cele două părţi au mai semnat anul trecut şi un acord de demarcare maritimă care a încurajat Turcia să intensifice activităţile de explorare a hidrocarburilor în regiunea de est a Mediteranei, ceea ce a generat fricţiuni cu Grecia şi Cipru în privinţa drepturilor în apele teritoriale. 

Citește și: Ambiţiile geopolitice ale Turciei, obligă Grecia să intre într-o cursă a înarmării

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel