Turcia trimite liderilor UE și NATO scrisori cu privire la situația din estul Mediteranei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a trimis joi scrisori către miniștrii de externe ai Uniunii Europene și șefului de politică externă al Uniunii Europene, Josep Borrell, despre evoluțiile recente din estul Mediteranei. Scrisorile sunt trimise înaintea reuniunii de azi a Consiliului de relații externe ale UE, la cererea Greciei.

În scrisoarea sa, Cavusoglu a subliniat alianțele unilaterale ale Greciei și Ciprului grec prin care exclud Turcia, în ciuda apelurilor pentru colaborare și dialog din partea Ankarei și a Republicii Turce a Ciprului de Nord (TRNC).

El a menționat, de asemenea, că așa-numitul acord maritim dintre Grecia și Egipt, care încalcă drepturile Turciei și ale Libanului, privind platoul continental demonstrează reticența Greciei de a începe un dialog onest cu Turcia, transmite Anadolu.

Cavusoglu a invitat țările UE să se opună oricărei decizii nedrepte care ar putea fi luate împotriva Turciei. De asemenea, a purtat discuții telefonice cu miniștri de externe ai UE, inclusiv din Bulgaria, Estonia, Finlanda, Italia, Lituania, Ungaria și România și cu șeful politicii externe al UE, Borrell.

Scrisori similare au fost trimise secretarului general al ONU, Antonio Guterres, miniștrilor de externe ai membrilor ONU ai Consiliului de Securitate și secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Citește și: O fregată a Greciei și una a Turciei s-au ciocnit, în timp ce navele turce escortau nava de explorare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel