Turcia intenționează să-și revizuiască relațiile cu SUA

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit agenției Bloomberg, Turcia intenționează să-și revizuiască politica externă și să-și îmbunătățească relațiile cu Statele Unite, în urma venirii la putere a lui Joe Biden.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, se pregătește să revizuiască politica externă a țării și să îmbunătățească relațiile cu administrația noului președinte american, Joe Biden. După cum titrează agenția, Turcia se teme de introducerea de sancțiuni europene împotriva sa din cauza comportamentului din Marea Mediterană. Uniunea Europeană a adoptat deja o rezoluție în acest sens.

Un alt motiv pentru apropierea de Statele Unite este reprezentat de „dezacordurile tot mai mari” dintre Ankara și Moscova, pe fondul intereselor divergente din Siria și Libia. În plus, după cum scrie agenția, relațiile dintre țări se deteriorează din cauza invaziei Turciei „în curtea Rusiei din Caucaz”, în conflictul dintre Azerbaidjan și Armenia din Nagorno-Karabah.

Erdogan se așteaptă ca Biden să ajute Turcia să-și îmbunătățească relațiile cu partenerii din cadrul NATO. În plus, președintele turc speră că îmbunătățirea legăturilor cu noua administrație americană va spori șansele Ankarei de a achiziționa arme americane avansate, blocate de administrația anterioară condusă de Donald Trump.

Anterior, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a spus că Ankara se așteaptă la o „nouă pagină” în relațiile cu Statele Unite, după învestirea președintelui SUA Joe Biden.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel