Erdogan l-a desemnat şef al Statului Major al armatei pe generalul Yasar Guler

Sebastian Florea |
Data publicării:

Yasar Guler este noul şef al Statului Major al forţelor armate din Turcia, conform deciziei lui Recep Erdogan.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care şi-a început luni mandatul în care dispune de puteri executive sporite, l-a numit pe generalul Yasar Guler în funcţia de şef al Statului Major al forţelor armate, decizia fiind publicată marţi în Monitorul oficial, transmite Reuters.

Guler îl înlocuieşte astfel pe generalul Hulusi Akar, care a devenit ministru al apărării în noul guvern condus de Erdogan.

De asemenea, un decret emis de preşedintele turc prevede că şeful statului îi va numi pe guvernatorul şi viceguvernatorii băncii centrale şi pe membrii comitetului de politici monetare pentru un mandat de 4 ani. În plus, a fost eliminată condiţia ca viceguvernatorii să aibă o experienţă de cel puţin 10 ani în domeniul politicilor monetare. Structura noului sistem prezidenţial din Turcia şi regulamentele privind numirea oficialilor de către preşedinte sunt incluse în trei decrete semnate de Recep Tayyip Erdogan şi publicate în Monitorul oficial.

În noul guvern turc sunt 16 miniştri şi nu mai există funcţia de premier. Turcia va avea un singur vicepreşedinte, Fuat Oktay, fost consilier al prim-ministrului. Ministru de externe rămâne Mevlut Cavusoglu, iar Suleyman Soylu păstrează portofoliul afacerilor interne. Ginerele lui Erdogan, Berat Albayrak, este noul ministru de finanţe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel