Turcia: Erdogan va fi președintele Turciei în următorii cinci ani

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Recep Tayyip Erdogan vs. Kemal Kilicdaroglu. Foto: The Washington Institute
Recep Tayyip Erdogan vs. Kemal Kilicdaroglu. Foto: The Washington Institute

Preşedintele turc în funcţie Recep Tayyip Erdogan conduce cu o diferenţă de peste cinci procente în faţa contracandidatului său Kemal Kiliçdaroglu, după numărarea a peste 90% din buletinele de vot în turul doi al alegerilor prezidenţiale, potrivit rezultatelor parţiale comunicate de agenţia oficială de presă Anadolu, citată AFP şi Reuters.

Update: Cel mai probabil, Recep Tayyip Erdogan va conduce Turcia și în următorii 5 ani. Acesta s-a adresat susținătorilor săi și a revendicat câștigarea alegerilor din Turcia. 

Știrea inițială:

Astfel, după numărarea a 91,55% din buletinele de vot, Erdogan are 52,61% din voturi, faţă de 47,39% Kiliçdaroglu, conform rezultatelor parţiale anunţate de Anadolu.

Între timp şi agenţia de presă ANKA, apropiată de opoziţie şi de Kiliçdaroglu, îl plasează pe acesta în urma lui Erdogan, după ce mai devreme susţinea că politicianul opoziţiei conducea cu circa 51% din voturi, în contrast cu datele oficiale care îi dădeau lui Erdogan un avans de circa 10 procente.

Dar acum, potrivit agenţiei ANKA, după numărarea a 90,55% din buletinele de vot, Erdogan ar avea 50,77% din voturi şi Kiliçdaroglu 49,23%.

Şeful agenţiei electorale a îndemnat politicienii şi populaţia la răbdare şi reţinere până la anunţarea rezultatelor finale. Acesta a anunţat şi primele rezultate oficiale parţiale, conform cărora Erdogan conduce cu 54,47% după numărarea a 54,60 % din buletinele de vot.

Prezenţa la urne a fost de circa 85%, cu aproximativ două procente sub cea din primul tur desfăşurat pe 14 mai. În pofida unor sondaje care-l dădeau învins sigur, Erdogan, politician islamist-conservator, a fost foarte aproape să câştige alegerile încă din primul tur, obţinând 49,5%, faţă de 45% pentru Kiliçdaroglu, un social-democrat pro-occidental.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel