Turcia continuă să desfășoare trupe în Siria

Eduard Pascu / 20 Martie 2020 / 18:35

Desfășurarea și distribuirea planificată a trupelor în zona Idlib din nord-vestul Siriei continuă și nu există retrageri de trupe din regiune, a anunțat vineri Ministerul Apărării Naționale din Turcia, transmite agenția Anadolu.

Pentru a opri vărsarea de sânge și criza umanitară, reîntoarcerea în siguranță a civililor la casele lor, cât și pentru a asigura securitatea trupelor, toate deciziile luate în cadrul acordului de la Moscova sunt puse în aplicare cu cea mai mare atenție, se arată într-un comunicat al ministerului.

"Forțele armate turce continuă desfășurarea și distribuirea trupelor în zona Idlib din nord-vestul Siriei, în conformitate cu acordul de încetare a focului din 6 martie. Rapoartele unor organizații media despre retragerea trupelor noastre din regiune nu reflectă adevărul", se arată în comunicatul de presă al ministerului Apărării din Turcia.

Idlib se încadrează într-o zonă fără conflicte armate conform unui acord încheiat între Turcia și Rusia la sfârșitul anului 2018. Totuși, regimul sirian și aliații săi au încălcat constant condițiile de încetare a focului, lansând frecvent atacuri în interiorul zonei. Siria se află în război civil încă de la începutul anului 2011, când regimul Assad a înăbușit  protestele pro-democrație.

Sute de mii de oameni au fost uciși și peste 10 milioane de persoane au fost strămutate în timpul conflictului sirian.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy