Turcia continuă să desfășoare trupe în Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Desfășurarea și distribuirea planificată a trupelor în zona Idlib din nord-vestul Siriei continuă și nu există retrageri de trupe din regiune, a anunțat vineri Ministerul Apărării Naționale din Turcia, transmite agenția Anadolu.

Pentru a opri vărsarea de sânge și criza umanitară, reîntoarcerea în siguranță a civililor la casele lor, cât și pentru a asigura securitatea trupelor, toate deciziile luate în cadrul acordului de la Moscova sunt puse în aplicare cu cea mai mare atenție, se arată într-un comunicat al ministerului.

"Forțele armate turce continuă desfășurarea și distribuirea trupelor în zona Idlib din nord-vestul Siriei, în conformitate cu acordul de încetare a focului din 6 martie. Rapoartele unor organizații media despre retragerea trupelor noastre din regiune nu reflectă adevărul", se arată în comunicatul de presă al ministerului Apărării din Turcia.

Idlib se încadrează într-o zonă fără conflicte armate conform unui acord încheiat între Turcia și Rusia la sfârșitul anului 2018. Totuși, regimul sirian și aliații săi au încălcat constant condițiile de încetare a focului, lansând frecvent atacuri în interiorul zonei. Siria se află în război civil încă de la începutul anului 2011, când regimul Assad a înăbușit  protestele pro-democrație.

Sute de mii de oameni au fost uciși și peste 10 milioane de persoane au fost strămutate în timpul conflictului sirian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel