Turcia continuă bombardamentele în nordul Irakului

Eduard Pascu / 24 apr 2020 / 13:23

Avioane F-16 turcești au efectuat în această dimineață un raid aerian asupra unor zone din nordul Irakului unde se adăpostesc membri ai grupării teroriste PKK, transmite agenția Anadolu.

Mai multe avioane F-16 aparținând Forțelor Aeriene turce au „neutralizat" cel puțin opt teroriști PKK din nordul Irakului, a anunțat azi Ministerul Apărării Naționale.

Teroriștii au fost neutralizați în regiunea Gara într-o operațiune aeriană, a precizat ministerul printr-o postare pe Twitter.

Autoritățile turce folosesc, în general, cuvântul „neutralizat" cu referire la teroriștii care s-au predat sau au fost uciși. În urmă cu două zile alți 12 membri ai grupării teroriste PKK s-au predat forțelor militare turcești care acționează la sol.

Teroriștii PKK folosesc adesea nordul Irakului ca zonă de adăpost pentru a planifica atacuri teroriste transfrontaliere în Turcia.

PKK este recunoscută ca organizație teroristă de Turcia, SUA și Uniunea Europeană. Ea este acuzată că în ultimii 30 de ani a ucis prin acțiunile sale peste 40.000 de persoane, inclusiv femei și copii.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy