Turcia acuză NATO că nu a primit sprijin împotriva amenințărilor la adresa securității sale

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

”Turcia nu a primit sprijinul cuvenit din partea aliaților săi NATO împotriva amenințărilor la adresa securității sale internaționale”, a declarat joi directorul comunicațiilor Fahrettin Altun.

"Așteptăm de la aliații noștri același tip de angajament pentru securitatea națională a Turciei, așa cum noi suntem ferm dedicați pentru securitatea lor", a spus Fahrettin Altun, adresându-se aliaților NATO, transmite Anadolu

De asemenea, el a cerut NATO să se alăture Turciei împotriva actelor de terorism și să ia măsurile necesare pentru neutralizarea amenințărilor cu care se confruntă țara sa. ”Ca răspuns la amenințările asimetrice, începând cu terorismul, NATO este obligată să acționeze mai decisiv, mai eficient, și mai proactiv", a mai spus Altun.

În schimb, Turcia este expusă la ”măsuri punitive nedrepte, ilegale, împotriva încercării sale legitime de a rămâne în siguranță”, a spus el.

Turcia este împotriva oricăror mișcări în Libia și Mediterana de Est care slăbesc flancul sudic al NATO, a spus Altun, adăugând: ”În Siria și Irak, ne opunem cu tărie eforturilor de înarmare și sprijinire a entităților teroriste în numele combaterii terorismului”.

Turcia se confruntă cu provocări și amenințări pe care nicio țară nu le poate aborda cu ușurință, astfel încât, în acest sens, alianțele devin din ce în ce mai importante, a spus el.

"Permiteți-mi să subliniez că atitudinea constant antiturcă a Statelor Unite, așa-numitul nostru aliat, atunci când vine vorba de lupta noastră împotriva entităților teroriste precum PKK/YPG și FETO, este extrem de dureroasă", a spus Altun.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel