Regiunea rusă Belgorod, sub atacurile Ucrainei (Foto/Video): Forţele ucrainene pentru Operaţii Speciale distrug două sisteme Pantsir-S1

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Dronele ucrainene au lovit două sisteme rusești Pantsir-S1 în regiunea Belgorod. Dronele de atac au fost operate de militari ai Serviciului de informații al Apărării (GUR) din Ucraina. De asemenea, ofițerii GUR au publicat o înregistrare video cu momentul efectuării atacului asupra sistemelor ruseşti de apărare antiaeriană.

Serviciul de informații al Apărării (GUR) din Ucraina a precizat că, la 6 ianuarie 2024, a avut loc o altă operațiune efectuată de un grup de militari din cadrul forţelor pentru operaţii speciale, menită să slăbească capabilităţile militare ale armatei ruse, potrivit Militarnyi.

În cadrul acestei misiuni, militari ucraineni din cadrul forţelor pentru operaţii speciale au lovit poziții de apărare aeriană rusești în regiunea Belgorod. Ca urmare a utilizării unor drone de atac, 2 sisteme rusești de rachete sol-aer Pantsir-S1 au fost distruse.

Raportul notează că operațiunea specială de pe teritoriul rus a fost efectuată cu ajutorul platformei United24 - iniţiative guvernamentală care strânge bani pentru achiziţia de drone.

,,În cadrul unei misiuni complexe realizate cu ajutorul platformei United24, operatorii din cadrul serviciului de informații militare ucrainene au lovit poziții de apărare antiaeriană rusești pe teritoriul regiunii Belgorod. În urma atacului, două sisteme rusești de rachete antiaeriene Pantsir-S1 au fost scoase din funcțiune", se arată în comunicatul Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării.

GUR nu a dezvăluit mai multe detalii despre modul în care a fost planificată operațiunea sau ce tip de drone de atac au fost utilizate pentru a lovi sistemele ruseşti de apărare aeriană din Belgorod.

Trebuie precizat faptul că Forțele Armate ale Ucrainei au distrus în repetate rânduri sistemele antiaeriene rusești 96K6 Pantsir-S1.

Un astfel de incident a avut loc în regiunea Herson în noiembrie 2023. Complexul a fost lovit pe un câmp din apropierea satului Chaplinka. La momentul respectiv, cel mai probabil, sistemul a fost distrus de o dronă sau de o rachetă GMLRS de 227 mm.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel