Trupele ruse forțează avansul în Donețk, Ucraina admite situația dificilă. Ofensiva pe axa Bahmut - singura în care e angrenată Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă că, din punct de vedere militar, în prezent situaţia "cea mai dificilă" este în apropiere de Bahmut, în estul Ucrainei, la câteva zile după ce forţele pro-ruse au anunţat că se apropie de acest oraş, notează Agerpres, care citează AFP.

"O situaţie foarte gravă se menţine în regiunile Doneţk şi Lugansk", în bazinul industrial Donbass, a declarat Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic.

"Cea mai dificilă este în apropiere de Bahmut, ca în zilele precedente. Încă ne menţinem poziţiile", a adăugat el.

Forţele separatiste susţinute de Rusia în regiunea Doneţk din Ucraina au declarat joi că au cucerit două sate din apropiere, Opitne şi Ivangrad.

De mai multe săptămâni, trupele ruse bombardează Bahmut, un oraş care avea cândva 70.000 de locuitori, în speranţa de a-l ocupa.

La aproximativ cincisprezece kilometri de Bahmut, în Ceasiv Iar, jurnalişti ai agenţiei France Presse au discutat cu un soldat care tocmai se întorsese din prima linie a frontului în această regiune.

"Zile întregi, n-am dormit, n-am mâncat, n-am băut nimic, în afară de cafea", a povestit acest soldat în vârstă de 50 de ani din brigada 93, zis şi Poliak.

"Din cei 13 băieţi din grupul meu, am pierdut doi soldaţi şi cinci au fost evacuaţi", a continuat acest soldat, uşor rănit de schije şi dând semne de epuizare.

"Este viaţa noastră acum, vom face totul pentru ţara noastră", a mai spus el, aproape în pragul lacrimilor.

De săptămâni întregi, trupele ucrainene eliberează zone largi de teritoriu în sudul şi estul Ucrainei, reaminteşte AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel