Trupele ruse de ocupație își continuă atacurile în partea de est a Ucrainei

Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Trupele ruse îşi continuă atacurile în estul Ucrainei şi au luat sub control aşezarea Zolota Niva, la sud-vest de Doneţk, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konaşenkov, potrivit Interfax, citată de DPA.

Potrivit lui Konaşenkov, trupele ruse au avansat 6 km şi au ucis până la 60 de forţe inamice. Informaţia nu a putut fi verificată în mod independent.

Între timp, unităţile din zona separatistă Lugansk au avansat 5 km şi se luptă în prezent cu "naţionaliştii" ucraineni în oraşul Kreminna la nord-vest de Lugansk, a spus Konaşenkov.

Potrivit Ministerului Apărării rus, 53 de ţinte militare ucrainene, inclusiv sisteme de rachete sol-aer, muniţie şi depozite de arme, au fost distruse de miercuri prin bombardamente.

Konaşenkov a confirmat de asemenea distrugerea depozitelor de combustibil din oraşele Dnipro şi Novomoskovsk, precum şi din alte două oraşe, care aprovizionau trupele ucrainene în zona Donbas.

Consiliul regional Dnipro a raportat distrugerea depozitelor de combustibil.

Miercuri, Ministerul Apărării rus a confirmat că îşi retrage forţele din Kiev şi din Cernihiv, situat în apropiere, pentru "a termina operaţiunea eliberării depline a Donbasului"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel