Trupele ruse au încetat să mai folosească grupări tactice de nivel batalion în cadrul conflictului din Ucraina

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciile de informații britanice au ajuns la concluzia că Forțele Armate ale Federației Ruse au încetat să mai folosească organizarea de luptă pe grupări tactice de nivel batalion în timpul războiului din Ucraina.

Utilizarea pe scară largă a grupărilor tactice de nivel batalion a reprezentat baza tacticilor adoptate de armata rusă în etapa inițială a conflictului. Când a fost necesar să se deplaseze adânc pe teritoriul Ucrainei, această abordare a fost justificată. Însă de când s-a trecut la acțiuni defensive, acest tip de organizare prezintă dezavantaje.

Unul dintre ele, potrivit serviciilor de informații britanice, constă în numărul mic de infanteriști din cadrul unei grupări tactice de nivel batalion. Un alt dezavantaj constă în distribuirea descentralizată a artileriei. În pofida superiorității numerice, în această componentă, eficiența artileriei rusești nu a fost una ridicată, deoarece mulți comandanți au fost lipsiți de posibilitatea de a furniza date de indicare a țintelor direct către divizioanele de artilerie.

La concluzii similare a ajuns și conducerea militară rusă, care a schimbat modul de abordare. Ulterior, mulți experți militari au remarcat eficiența sporită a unităților de artilerie rusești.

Acest lucru se explică prin faptul că acum grupurile de cercetare ale trupelor ruse transmit coordonatele pozițiilor unităților ucrainene direct la bateriile de artilerie, ocolind procedura complexă de aprobare. Artileria lovește în doar câteva minute după ce a primit coordonatele, iar trupele adversare nu mai au timpul necesar să-și schimbe pozițiile.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel