Trupele ruse ar avea în plan să atace la Kiev și Volîn. În Belarus se desfășoară pregătiri în acest sens

Ionel Copcea |
Data publicării:

În urma procesului de mobilizare parțială a rezerviștilor, aflat în curs de desfășurare în Federația Rusă, toată lumea se așteaptă la o agravare a situației din estul Ucrainei. Cu toate acestea, în ultimele zile, presa ucraineană și occidentală a încercat să interpreteze o serie de evenimente ca fiind pregătiri ale Moscovei pentru atacuri la Kiev și Volîn.

În primul rând, este vorba despre întâlnirea recentă dintre Putin și Lukașenko, notează portalul rus de propagandă Topwar.ru. La finalul acesteia, nu au fost făcute declarații semnificative, ceea ce alimentează bănuielile că președinții Rusiei și Belarusului ascund ceva.

De asemenea, imediat după vizita lui Lukașenko în Rusia, Belarusul a început să modernizeze căile ferate, să repare platforme de descărcare și treceri și să pregătească locomotive de manevră. În același timp, este în curs de elaborare un nou program de deplasare a echipamentelor militare.

Toate acestea au întețit zvonurile care circulă în presa ucraineană potrivit cărora Rusia intenționează să trimită cetățeni mobilizați în Belarus, pentru a lansa noi atacuri împotriva Ucrainei. Prima linie de acțiune a Forțelor Armate ale Federației Ruse ar putea fi la Volîn, pentru a tăia rutele principale de aprovizionare a militarilor ucraineni cu echipamente militare occidentale.

Potrivit jurnaliștilor ucraineni, trupele ruse plănuiesc și o lovitură la Kiev, care, în viitor, ar putea consolida poziția Federației Ruse în eventuale negocieri cu Ucraina. Vor fi executate atacuri asupra locurilor de desfășurare a instalațiilor de apărare antiaeriană și a principalelor artere de transport.

Nu în ultimul rând, este important de semnalat faptul că reparațiile pe căile ferate din Belarus sunt efectuate de specialiști ruși, care au început modernizarea nodurilor relevante. De asemenea, lucrări de modernizare sunt efectuate și pe aerodromurile Zyabrovka și Lunineț, care se așteaptă să fie finalizate în termen de două luni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel